Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz GoodSpeed #7639 üzenetére

    Annak ellenére, hogy a 12700K már három két éves, még mindig remek CPU. Annyira lelassult a fejlődés, hogy pl olcsóbb, budget gépeknél merem ajánlani még a 10th gen I3-at is. Jól mutatja az is ezt, hogy az újabb genek - akárcsak a HDD-knél a nagyobbak - a régiek fölé jönnek árban, emiatt sokan vesznek ma még 10th genből is.
    Mindenesetre már 12th gennél is elgondolkodnék a DDR5-ön, 14th gennél meg csakis DDR5-ben gondolkodnék.

    A gyártás technológiával meg ne foglalkozz, mostanában 3-4 genenként váltanak, addig meg van a gerenárciónak + és ++ -os változata is.

    Igazából most lusta vagyok utánajárni ennek a váltásnak. A Voda újratervezett ami a számlát illeti, ugyan a T még most is olcsóbb lenne (1 Gigabitem lenne a mostani fél gigabit árán), de ha felrúgom a hűséget, akkor az első évben nem jövök ki jól, és amint emelés lesz kifejezetten mínuszos lesz a történet. Mindemellett mostanság nem volt szakadás, szóval egyelőre kivárok úgy döntöttem.

    Az ilyen dőlőkön hiába van házszám, jó eséllyel akkor sem visz oda semmilyen szolgálattó sem netet, hiszen egyetlen előfizetőét kéne sok km kábelt fektetni. Ha szerencséd van, a telefon vonal miatt van ADSL (De az is csak akkor ha 3-4km-es körzetben van valami falu), ha nincs akkor meg marad a mobilnet.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

  • KROK640

    veterán

    válasz Rick4 #7640 üzenetére

    Nos én meg kb az év (kisebbik) felét Ausztriában Voralbergben töltöm, azon belül is Bregenzben, ami közel van a Német és a Svájci határhoz, de Liechtenstein sincs messze. Az trükk az, hogy átjárok németbe vásárolni ahol leginkább kb 2/3-a az árak a magyar áraknak. (különösen sajtok, vákumos szalámik, felvágottak, de jöhetnék a joghurtokkal amik kiválóak és felébe se kerülnek a magyarnak).

    Nekem 2022 volt a nagyon utazós évem, volt olyan, hogy 24 órán belül négy fővárosban voltam.
    Bejártam Németországot, Cseh országot, szlovákia nyugati felét, Ausztriát, jártam Svájcban, Liechtenstein, Szlovénia, Olaszország. Előtte régebben több alkalommal Franciaország, Spanyolország, laktam Almériában, sőt éltem életvitel szerűen Cipruson is (Protaras). Szóval van némi rálátásom a témára. (azzal nem jövök, hogy 3 afrikai ország, Törökország stb, mert ott csak turista/átutazóban voltam)

    Egyébként mindabba amit leírsz van valami, mert hónapokat szoktam egyhuzamban Ausztriában lenni, de nekem az az okosság, hogy aztán hazajövök MO-ra és itt élem el a (kinti) fizetésemet.
    Amikor 2022-ben hazajöttem MO-ra az lepett meg h a boltban csak 10 tojást lehet venni, hogy a sajt drágább volt mint Ausztriában és kicsit olyan hiánygazdaság feelingem volt (pl cukrot hetekig nem tudtam venni, mert egyszerűen nem volt). 2023-ban merőben jobb volt a helyzet, ott csak az lepett meg, hogy a húsok kivételével (pont amivel jöttél) kb ugyanazon árak vannak Ausztria legdrágább tartományában (Voralberg) mint a Hajdúszoboszlói COOPban. Sőt, van ami drágább vagy egyszerűen rosszabb, pl zacskós leves (a kis kocka alakú, de nem csak olcsóbb hanem sokkal bőségesebb is. így az ilyen 4-es csomagolásban 1.99 eur volt, egyenként meg 0.59, tehát megérte. BTW ha átszámolod, akkor 740ft körül jön ki a négy csomag, vagyis 185ft darabja, és nagyobb mint amiket otthon megszoktunk. Itthon ezek 250ft körül kezdődnek, ez a méret és felszereltség már inkább a 400-500ft-os kategória)

    Egyébként a szállást is ki lehet fogni, 2022-ben 660 euroért béreltünk ketten a Bregenzi hegytetőn lakást (Bregenz, Am Brand 24 ha esetleg megnéznéd google mapson), ami 125 ezer HUFnak megfelelő összegre jött ki fejenként. Debrecenben a Tócóskertben 40 éves panelekben mennek ennyiért a lakások + rezsi, ebben meg már az is benne volt. De ha Budapestel jövök akkor a képlet még cifrább...

    Itt is Debrecenben van egy igényesebb presszó, aminek a törzsközönsége olyan külföldiekből áll, akik fogat csináltatni jönnek (értelemszerűen az árak is olyanok). Pedig az már nagyon keletre esik. Mosonmagyaróvár konkrétan fogorvos város.

    Itthon most sem keresel hét számjegyűt (nemhogy 10 éve!), hacsak nem vagy befutott ügyvéd, senior mérnök vagy programozó, politikus, bankár vagy más hasonló. Még mozdonyvezetőként is 7-8 kilókat teszel zsebre csak. Az átlag ember (legalábbis errefelé) minimálbért keres, aminek a nettoja még ma sem éri el a 200 ezret. Ebből kell kiindulni, még a statisztikás 460 ezer sem valós, mert belevesznek mindenféle jólfizetett bankigazgatót is.
    De mint írtam az igazi varázslat ebben az, hogy kint keresel, félreteszel, aztán itthon élsz. Az olyan mintha itthon keresnél nagyon sokat.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

  • KROK640

    veterán

    válasz GoodSpeed #7641 üzenetére

    Egyet kell értsek veled. Ma MO-n nem átlagos, hogy valaki hét számjegyet keressen, nemhogy 120 éve, még most sem. Ennek kb az ötöde megy itt keleten, rengeteg munkakörben. Ez tekinthető átlagosnak, és most ugye ner lovagokról van szó

    A 10 évbe már Szlovákia nemfér bele, ezért nem írtam Spanyolországot sem, mert az is régebben volt mint 10 éve. De Ausztria, Németország és Ciprus belefér.

    Nem csak nyugaton keleten is. Azért 2015-ben havi 60 eur-ért az 1Mbites internet eléggé büntetett, mikor hazajöttem meg itthon kaptam havi 3800ft-ért 120Mbitet.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

  • KROK640

    veterán

    válasz Rick4 #7642 üzenetére

    "A magyar lakosság alatt a lusta, tanulatlan, munkakerülőket is értjük, vagy őket munkahelyre bejárási szándék híján kihagyhatjuk a számításból? " - bocs, de ebből arra következtetek, hogy vagy az enyingi cigótelep egyetlen nem segélyen hanem közmunkán (esetleg rendes munkán) élő tagja vagy, vagy pedig egy olyan embereket kihasználó széthajtó minimumon tartó vállalkozókám aki összetéveszti a "szerencsém volt" -ot az "én tudok"-al. Visszamenőlegesen leigazolod magadnak, hogy azért tartasz ott, ahol, mert te milyen kis ügyes voltál. Az, hogy mennyi szerencséd volt (jobb taníttatás, első pár milla kezedbe nyomása stb. ) az eszedbe sem jut.

    Ezután felvázolod a mai építőipari árakat, amik olyan szinten vannak, hogy az egyszeri melósnak már pont azért nem kell Ausztriába menni, mert annyian elmentek, hogy akik itthon maradtak várólisták mellett is olyan munkadíjakat kérhetnek, mint odakint. így lettünk az a szuper ország, ahol a fizetés még alacsony (a második legalacsonyabb az EU-ban) ugyanakkor az árak már osztrák szinten vannak. A mi bölcs vezérünk most ezt megtámogatja a rengeteg külföldi munkással, akik majd gondoskodnak a bérek alacsonyan tartásáról, és olyan nyomor fog itt jönni 5-10 éven belül, amit most még elképzelni is elég :( (mindeközben Ukrajna és Bulgária majd kanyarban előz minket)

    Aztán felvázolod a haveri körödet, ami alapján valami aranyifjú lehetsz, aki apuka pénzén lett kemény vállalkozó, és nem érti az átlag embereket, meg persze lustának tartja, mert nyilván beintetettek neki páran, mikor széthajtotta őket. Konklúzió : lusta és nem akar dolgozni. Volt ilyen főnököm nekem is, konkrétan kettő is, az isten mentsen meg ettől az ember típustól.

    Végül : egy ballonkabát zsebébe 45 Millát betenni kicsit erős állítás, mivel ez 2250db 20 ezrest jelentene a zsebbe ami azért nem egy könnyen zsebre nyomható tétel, talán a "malaclopó" kabátom zsebébe elférne, de mivel ez elvileg 14,5kg-nyi papírt jelent, kabát legyen a talpán aminek nem szakadt ki a zsebe. :D (más források szerint csak 2,5 kgnyit, de a méretei miatt nehezen férne be egy zsebbe).
    Emellé hozzáteszem, hogy az autószalonok már 15 éve is kirúgtak kb ha egy 3 Millás Suzuki árát is KPben vitted, az igazi pályán simán átutalnak, ráadásul nem is divat egy összegben. Pechedre Citroen szalonban is dolgoztam, így ez most saját történet. ;]

    Viszont ha már ilyen mester vagy, mostmár konkrétan érdekelne, hogy mit dolgozol és mióta?

    Egyébként a munka és a magánélet egyensúlya fontos, te magad is elismered, hiszen 33 évesen "nyugdíjba mentél" ehhez képest otthon dolgozol(!) az asszonnyal, de ebből arra következtetek, hogy te sem járnál be egy gyárba három műszakban 12 órázni. De te ezt várod el az átlag embertől, és ha nem teszi, akkor lusta és tanulatlan. Ez nekem eléggé Hippokrita hozzáállásnak tűnik.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

  • Sirandrish

    legenda

    válasz GoodSpeed #7650 üzenetére

    " 4090 is SLI-ben kellene!"

    Mindezt egy netezős konfigba :DDD

    Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....

  • KROK640

    veterán

    válasz Sirandrish #7655 üzenetére

    Másban nem is lenne értelme :DDD

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

  • GoodSpeed

    addikt

    LOGOUT blog

    válasz KROK640 #7656 üzenetére

    Sőt:
    A szimpla 4090-es SLI két kártyával az nála csak a konyhai PC-ben van, amin Tereza a szakácsnője rendeli az egzotikus kajákat, meg nézi a receptújdonságokat a 8K-s kijelzőn, hogy a ház urának meglegyen a tengergyümölcseitől kezdve az összes menü, amit az államelnökök is fogyasztanak. Kártáynként két kijelzővel, mert megy mindegyiken a külön főzős stream! :D

    A személyes használatú gépénél technikai korlátokba ütközött a fejlesztés, mivel sajnos négy kártyánál többet nem tud kezelni az alaplapja :(

    Mondogatja is sűrűn az asszonypajtásnak, hogy rossz korba született, bezzeg a mai huszonévesek! Nekik lehet már 6-8 kártya is be fog férni a házukba és az alaplapjukba! :D Persze nem bányászgépről van szó, ott már ez megoldott :D Ő nem bányászkodik, nem vájárkodik, az a (digitálisan) iskolázatlanok sportja.
    Inkább Jákob Zoli 🕺 (@jakobzoli) • Instagram-fényképek és -videók után szabadon, élethosszabbító programban wellnessezik! :D
    De van egy szenvedélye: HA-n vásárol 3000 Ft-ért CPU hűtőt :D, meg 1070-es VGA-t :D

    Azt hittem a humor Makival együtt eltűnt, de az emberi kivagyiságot és butaságot sosem szabad lebecsülni, a kettőnek az elegyét meg pláne! :D

    be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP

  • KROK640

    veterán

    válasz GoodSpeed #7657 üzenetére

    Ne légy ilyen irigy! :D
    Van amiben igaza van, (pl, hogy milliókból itthon élni jó), és én pl ténylegesen várom a válaszát, hogy ilyen szakmát kell választani amivel már 10 éve is hétszámjegyű összeget lehetett keresni, illetve, hogy milyen érzés 33 évesen nyugdíjasan home officeból tolni ezt a jövedelemező melót.

    Ami pedig a bányászkodást illeti ne vegyél rá mérget, 2-3 éve pont az ilyenektől zengett a fórum, hogy ez a jövő és buta meg irigy vagyok ha nem látom, hogy az üdvösséghez a bányagépek stócolása járul hozzá.
    Emlékszem, hogy volt egy srác (nem, nem Rick4!) aki közölte velem, ha ennyi idősen (kb egyidősek voltunk) nincs 3-4 Millióm egy bányagépre, akkor valamit nagyon elb*sztam. Aztán tovább beszélgetve kiderült, hogy ő albérletben kuporogva várja a criptotól a csodát, nekem meg saját teher és hitelmentes családi házam van. Azóta sem értem, hogy hol ronthattam el. :(

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

  • GoodSpeed

    addikt

    LOGOUT blog

    válasz KROK640 #7651 üzenetére

    Mire hazaértem ennyiről:
    Ennyire változott:
    Így az dőlt el, hogy nem 12700KF lesz ... hanem inkább 14700K. Igazából már régen bezsákolhattam volna, csak ez a 2 generációs lemaradás marhára idegesített. Pusztán azért, mert ha a WIndows 12-nél megint az lesz, hogy nem támogatott, akkor nagyot bukom rajta. Így máig hezitáltam, beraktam a kosárba, mondom majd ha hazajövök, mert változik az ára összevissza ... hát úgy látszik most benyomták azt az árat, amit abszolút nem éri meg megfizetni. Miközben a 13. gen i5 is veri.
    Tehát vagy 14. gen, vagy AMD, de a 14 gen esélyesebb.

    [ Szerkesztve ]

    be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP

  • Ic3man

    tag

    Na hát full OFF.... de ahol én ma jártam... azt hittem bemegyek az árokba :D

    Méltassuk már a fórumtársunkat válaszra, még ha az nehezünkre is esik!!! www.devpara.hu

  • KROK640

    veterán

    válasz Ic3man #7660 üzenetére

    Sárospataktól nem messze van.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

  • GoodSpeed

    addikt

    LOGOUT blog

    válasz Ic3man #7660 üzenetére

    Maki! :DDD

    be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP

  • GoodSpeed

    addikt

    LOGOUT blog

    Nagy a csend, de ez is beszédes. Úgy érzem ,hogy újabb fórumtárssal lettünk szegényebbek, elődjéhez hasonlóan, ő is tátott szájjal szaladt be abba a bizonyos erdőbe! :D

    Hogy on legyek:
    mai:

    Utoljára tavaly mértem Speedtesten ilyen szépet! :D

    Sőt, egy kicsivel még szebbet is! :D

    be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP

  • KROK640

    veterán

    válasz GoodSpeed #7663 üzenetére

    Igen, a csend is igen hangos válasz jelen esetben. De ne legyünk igazságtalanok, én még nem írom le a fórumtársat, hátha csak nyakába szakadt a sok munka, elvégre szorgalmas és nem ér rá ide írogatni, vagy halaszthatatlan wellnessezése támadt, és onnan csak nem fog leereszkedni a lusta tudatlan poor néphez. Persze az is lehet, hogy csak elvesztettük őt is, mint oly értékes tagokat mint Woodworm vagy diák66 :(

    Másfelől ő is szép példája annak, hogy a legtöbb ilyen jó sorú ember a szerencséjét visszafelé racionalizálja arra, hogy bezzeg ő milyen szorgalmas, kitartó és ügyes volt.

    Ebesen az egyik T központnál kint van a T-s kocsi, nem tudom mit csinálnak, lehet h csak hibaelhárítás, de az is lehet, hogy épp most oldják meg, hogy nálam is legyen optikai net :DDD

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

  • Rick4

    félisten

    válasz KROK640 #7654 üzenetére

    Bocs, de nem talált egyik sem, még a gondolatmeneted is rossz, innen látszik, hogy a többség csőlátású, és egyébként is csak klisékben tud gondolkodni.
    El kell keserítselek, teljesen magyar fehér ember vagyok, aki már 15 évesen minden nyarat végigdolgozott suli mellett, nyitott szemmel járt, a saját anyjának talpmasszázs tanfolyamot fizetett 16 évesen, hogy neki is annyival több lehessen, és végül 33 évesen megtehette, hogy kvázi nyugdíjba megy.
    Anyámék öröksége egy 1M Ft-os takarékbetét- csomag volt, ami a húgommal közösben felezős, de ugyanúgy a szekrényben van, mint ahogy eddig is volt, nevelőapám kb 400 ezres adósságot hagyott hátra, amit kifizettem, szóval még csak az sincs, hogy a becsületességen túl bármiben jó példával jártak volna előttem, vagy alámadtak volna valamit, épp ellenkezőleg, semit sem adtak alám, és ugyan becsületesen éltek, de nem gazdagon, épp ezért akartam én ennél többet. Szóval a második se jött be.

    És mindez nem is arról szól, hogy nekem mim van, pusztán miket látok ebből a szemszögből, és miken érek rá töprengeni addig, amíg mások melóznak...
    Az elmúlt napok is úgy teltek, hogy anyósnak volt névnapja, lementünk békés megyébe 400km-re, ott voltunk pár napot, pihentük a semmit, most meg hazajöttünk, épp a kifli sül a sütőben a reggelihez, utána netezgetek egy kicsit, majd 1 körül ellépek a postára, és ha jó lesz az idő, lesz kutyasétáltatás is. Ennyi. Nyilvánvalóan engem nem érdekelnek olyan dolgok, hogy a főnöknek milyen bmw-je van, mert nincs főnököm, hogy a szomszéd jobb melót kapott, mert nem érdekel, milyen melója van, én kialakítottam magamnak azokat a körülményeket, ami alapján már 10 éve is hétszámjegyű pénzt kerestünk, ebből kialakítotam azt az életkörülményt, anyagi biztonságot, lehetőségem volt megélni bizonyos pillanatokat többször is, lehetőségem volt igaz, nem számító, előremutató beszélgetést folytató barátokat szerezni, és nyilván ezokból nem ugyanbban az országban élünk. Neked meglátásaid vannak, amik nem igazak, engem csak a tények érdekelnek. De mint írtam, ez csak nézőpont, ahonnan sokminden látszik, még több minden másképp látszik. A csőlátású emberek nagyon látszanak...
    Pusztán arra akartam mindezzel utalni, hogy nem csak a minimálbérért dolgozó kollégákat, meg a lépcsőházi nagymamákat ismerem látásból, hanem a lakosság másik felére is van rálátásom, és a többségük nem apuka pénzéből él, hanem abból, amit ő megalkotott...
    Szóval maradjunk annyiban, pl veled ellentétben én meg se próbálom megsaccolni, te ki- mi vagy, mert eleve faxság lenne, az ilyen mondatokat meghagyom neked, szerintem égő visszakérdezés, több infó nélkül ilyen dolgokat leírni, mikor nyilvánvaló, hogy amúgy lövésed sincs róla, ráadásul bele se trafáltál... Olyan dolgokat pufogtatsz, ami teljesen egyértelműsíti, hogy absztolút nem vagy kíváncsi a valóságra, te eldöntöd mások helyett, mi és hogy, ne haragudj, én ezen csak mosolyogni tudok... az okos ember kérdez, a buta általában azt hiszi, tudja, mi a helyzet, és még a hozzszólás előtt idő és lehetőség is lett volna mindezt végiggondolni.....
    Szóval maradjunk annyiban, már csak azért, mert többféle emberrel szoktam találkozni, mondjatjuk, hogy ismerem az emberek egy részét, régen még cél volt, hogy néhány ismerős fejébe megpróbáljak pár olyan alap dolgot beleverni, amitől az ő élete jobb lesz, de a 99%-uknál nem működött, azóta másképp nézem az ilyen helyzeteket, és én igyekszem megérteni, mi zajlik le a másik fejében.

    Nem használok ki senkit, itthon netezgetek, facebookozok, asszonnyal most épp kiflit sütünk reggelire, mindjárt kész, nem alkalmazok senkit, nekem erre nincs szükségem.
    120 km-re lakom Ausztriától, ráadásul a Balaton partjától 3.5km-re, szóval nekem nem kell elmagyarázni, milyenek az építőipari árak, a rossz hozzáállás, a megígérem, de soha nem megyek stílus, a 3 hetes melóra elfogadott 1.7m Ft-os munkaköltség és társai.
    Pont ezért írtam, velem történt meg. Egy sima kőműves 3 heti melóval kereshetne 1.7 milliót, és nem jön, mert van jobb melója. Ilyxen olyan alap végzettségű szakemberek hazaviszik a hétszámjegyűt. Cserébe őt pl nem látom a neten sírni, hogy milyen rosszul megy a sora. Mindenki mást, aki viszont nem hajlandó magáért tenni, igen.

    Ha a ballonkabátos sztori neked nem hihető, az nem az én bajom, ezek szerint se ballonkabátod, se 45 millád, de elárulom, 40 milla kb 2 kiló 20 ezresből, szóval ennek is nagyon mellé lőttél, ezt is teljesen feleslegesen kezdted el boncolgatni....

    A különbség ott van, hog yén nem csak hogy nem panaszkodom, nem is kérkedem, ráadásul teljesen mindegy, mit "dolgozom", vagy mit nem, az emberek egy részének mindig az a fontos, másoknak mennyi vna, nem az, hogy mennyi lehetne...

    Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

  • GoodSpeed

    addikt

    LOGOUT blog

    válasz KROK640 #7664 üzenetére

    Ebesen az egyik T központnál kint van a T-s kocsi, nem tudom mit csinálnak, lehet h csak hibaelhárítás, de az is lehet, hogy épp most oldják meg, hogy nálam is legyen optikai net :DDD

    Óvatosan az optimizmussal, mert úgy járhatsz mint én, amikor az utcámban megjelent a Telekom kocsija... futottam eléjük, mint Göring a Jenkik felé... az eredmény is ugyanaz lett majdnem (jó engem nem lógattak fel :D), csak közölték, hogy jaja, hibaelhárításon vannak a sarokházban, és erre az oldalra álltak be :D

    be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP

  • KROK640

    veterán

    válasz Rick4 #7665 üzenetére

    Hm... nézzük csak mit írtál.
    önfényezés, önfényezés, önfényezés. 16 évesen már majdnem ő tartotta el a családot ... le kell boruljak, ez nekem 20-as évek elejére jött be, de nem csak talpmasszázs tanfolyamot kellett fizenem hanem kb mindent, le is húzott a dolog anyagilag. Hiába na, nem voltam olyan tökéletes mint te :( Pedig dolgoztam, nem ritkán vasárnap is, és még a haverjaim bulizni jártak, meg új számítógépet vettek, meg kocsit, mert semmit nem kellett hazaadni, addig én dolgoztam és sajnos mindent haza is kellett adjak, hogy ne kerüljünk utcára. Lusta voltam? A te olvasatodban igen.
    Hiszen aki nem sikeres anyagilag lényegesen jobban mint a többi, az csőlátású, lusta és hülye. Na, ezzel van itt a gondunk, nem azzal, hogy mennyit keresel. Szerencsére mára nekem is megvan mindenem és nyugdíjnak ugyan nem nevezném amit én élek, de rám is igaz, hogy minden évben kb félévet szabadságon töltök, amikor akkor kelek vagy fekszek amikor akarok, ha pedig akarok akár kedd este megyek bulizni. Ráadásul veled ellentétben én le is írtam, hogy hogyan csinálom.
    Te semmi konkrétumot nem írtál, így innentől kezdve azt is gondolhatom, hogy állítasz valamit aminek még a részleteit sem dolgoztad ki.
    Aztán rákérdezek, és azzal jössz, hogy az ismerősök 99%-ának a fejébe megpróbáltad beleverni, de én aki kíváncsi vagyok, hát nekem még csak nem is válaszolsz... érdekes.

    Ez kb olyan mintha azt írnám, hogy van egy autóm, se a márkát, se az évjáratot, se a színét nem árulom el, csak azt, hogy esténként 400km/h-val szoktam száguldozni és bemutatok a rendőröknek mert tehetetlenek úgyis. Aztán ha megkérdeznéd, hogy de mégis melyik útszakaszon, akkor azt mondanám, sok ismerősöm kérdezte már, de egy sem jött el megnézni, e logika mentén fölöslegesnek tartom neked elárulni, mert te sem jössz el megnézni. Remélem érted az analógiát.

    Laktam Veszprémben, és Zánkán is, ugyan egyik sem Balatonújlak, de azért csak hallottam volna onnan, ha Balatonújlakon a milliós fizetések a normálisak. Mert Zánkán ahol a legtávolabbi pont is 2km-n belül van a Balatonhoz, nem folyik ám a 7 számjegyű lé, már a 2010-es évek elején is. Illetve van akinek igen, de nem az az átlagos.
    Bár az építő ipari árakból kiindulva már-már arra gondoltam valami panzió tulaj vagy ilyesmi vagy, de kilőtted ezt is azzal, hogy nem alkalmazol senkit. Pedig megmagyarázta volna az egész napos semmit tevést.

    De amúgy a kutyát nem érdekelte volna, hogy miből élsz, mit csinálsz, csak hát te kezdted azzal, hogy külföldön bezzeg nem lehet meglenni, de itthon, ha nem vagy lusta és hülye akkor 7 számjegy van már 10 évvel ezelőtt is. Itt jöttem rá, hogy te egy másik (Magyar)országban élsz (átvitt értelemben!)
    Szóval ismét megkérdezem, hogy tovább tudjunk lépni : MÉGIS HOGY?

    " 40 milla kb 2 kiló 20 ezresből," - azért a 45 milla 2,5kg-val nem jártam messze, sajnos az is hirtelen csak megsaccolni tudta, akitől megkérdeztem, és volt már ilyenje. Hát balonom talán még van is, de 45 millám nincs. Annál valamivel több viszont van, igaz benne lakok :)

    "én nem csak hogy nem panaszkodom, nem is kérkedem" - jajj, hogy te nem kérkedsz.. oh, én kérek elnézést bocsánat, nyilván félreértettem, hogy többször leírtad, hogy milyen kivételes személy vagy, meg az ország 95%-a lusta és buta, kb aki nem keresett már 10 éve is hétszámjegyet; hogy ez amúgy nem kérkedés volt, csak egy szerény meghúzódás a sarokban. Nézzenek oda, hogy mik vannak ... de mint tudjuk, buta vagyok, így elnézheted nekem :)

    Végére még, hogy tanulj is valamit :
    1. Azzal sosem fogod megnyerni az emberek szimpátiáját, hogy indításból lefikázod őket, magadat meg felmagasztalod.
    2. Ha valamit állítasz, akkor érdemes részleteket is elárulni belőle, ahogy pl én tettem. Mert ez így pusztába kiáltott szó, és látszólag azt írsz amit akarsz, a komment box sok mindent elbír.
    3. El kell fogadnod, hogy az emberek eltérő háttérrel rendelkeznek, eltérő lehetőségekkel indulnak, és jó eséllyel sok rajtuk kívüli ok közrejátszása is az, hogy ott tartanak ahol.
    összesen ennyi bajom van veled, a gépsarkod amúgy tök jó, az is, hogy az asszonnyal szembe dolgozol, még valahol ötletet adtál nekem is, hogy legközelebbi átalakításnál nekem is valami hasonlót kéne összehozni.

    ööö csak még egy apróság <Columbo hadnagyosan visszanéz> : ha 33 éves korod óta nem dolgozol, akkor hogy hogy az asszonnyal szemben dolgozol? nem vagy még 33?

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

  • KROK640

    veterán

    válasz GoodSpeed #7666 üzenetére

    Valójában tréfálkoztam, aligha hiszem, hogy azért jöttek, hogy konkrétan nekem aki meg sem rendelte az optikát, idehozzák. Meg lehet, hogy adatbázis hiba.

    De az idevágó viccet már el kell süssem :
    - Miért nincs Tiszapalkonyán Makoss-nak optikai internetje?
    - ???
    - Mert még meg sem rendelte! :D

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

  • szkaroly

    senior tag

    válasz GoodSpeed #7666 üzenetére

    Tudom hogy offtopik de Göring a 120 kilójával és a tizenhat bőröndjével nehezen futkorászhatott volna bármilyen irányba is. :D

    Poco X3 Pro

  • GoodSpeed

    addikt

    LOGOUT blog

    válasz szkaroly #7669 üzenetére

    Kocsival csapatta! Annyira el volt rugaszkodva a valóságtól, hogy azt hitte, az amcsik tárgyalni fognak vele, ehelyett rövid tanakodás után letartóztatták. A cellájában ciánra harapott -becsempészték neki - ,de kötél általi halálra volt ítélve, viszont előző éjszaka ciánnal átütötte magát a túloldalra, így végül a kötelet csak rádobták! :D

    be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP

  • Ic3man

    tag

    Kedves Ügyfelünk! Hálózatfejlesztés miatt 2024-02-28 08:00:00 és 2024-02-28 16:00:00 óra között kiesést tapasztalhatsz XY azonosítójú, 2193 GALGAHÉVÍZ, FŐ ÚT címen lévő Internet és Telefon szolgáltatásodban. Ne maradj net nélkül! A karbantartás előtt már 1 órával aktiválhatod a díjmentes Netgarancia korlátlan belföldi mobil adatot:

    Hát de mit?

    Méltassuk már a fórumtársunkat válaszra, még ha az nehezünkre is esik!!! www.devpara.hu

  • Túzok22

    senior tag

    válasz Ic3man #7671 üzenetére

    Ez egy 480 perces karbantartás. Ilyenkor amúgy mit csinálnak?

  • user12

    őstag

    Tervezett vagy rendkívüli karbantartás, ami jellemzően a hálózatot működtető/fenntartó főbb infrastuktúrával kapcsolatos
    Ilyen pl: OLT/DSLAM csere/karbantartás, energiaellátással kapcsolatos munkák, egyéb aktív/passzív eszköz cseréje, gerinc/felhordóhálózati munkák, bővítés, stb

    Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen

  • Pittu1986

    tag

    Sátoraljaújhely Vasvári P. utca, Batsányi.

    Windows 11 22H2, MSI B250M Mortar, Crucial 8GB 2400MHZ, MSI Geforce GT 1030

  • Ic3man

    tag

    válasz Túzok22 #7672 üzenetére

    Ahogy user12 is írta.
    Ettől még nem lesz 2.5Gbit vagy szinkron 10Gbit :N

    Méltassuk már a fórumtársunkat válaszra, még ha az nehezünkre is esik!!! www.devpara.hu

  • GoodSpeed

    addikt

    LOGOUT blog

    Az új 2,5 Gbps Ethernet portos géppel :C

    be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP

  • KROK640

    veterán

    válasz GoodSpeed #7676 üzenetére

    Gratula az új géphez, látom a neted szereti :D

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

  • GoodSpeed

    addikt

    LOGOUT blog

    válasz KROK640 #7677 üzenetére

    Köszi :R. Most már várom a Magenta 2 Gbps-ot, mert én megteremtettem a feltételeket itthonra!444!!!444! :DDD Bár a router most nem a legerősebb vezetékesen az 1 Gbps-mal, bár össze tudna fogni két darab 1 Gbps-os netet Multiwan opcióban! :D :DDD

    [ Szerkesztve ]

    be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP

  • KROK640

    veterán

    válasz GoodSpeed #7678 üzenetére

    Látom (nagyon helyesen) követed a mestert, és a useroldali feltételeket megteremtetted, immáron csak a 2Gbps netet kell kivívni!
    Egy levél a T-nek? :DDD

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

  • GoodSpeed

    addikt

    LOGOUT blog

    válasz KROK640 #7679 üzenetére

    Upsz most vettem észre, hogy kicsit sok lett a "bár" :D

    Egy levél a T-nek? :DDD

    Félek, hogy visszaszólnak: majd ha lesz 2,5 Gbps-os routered is :D .
    Amúgy már gondolkodtam rajta, hogy az lenne a szűk keresztmetszet és el kellene adni, ameddig jó ára van... , mert ha a Telekom tartja a 2024-es számomra küldött tájékoztatóját, hogy 2024 3. negyedévében tervben van a fejlesztés, aminek egyik gyümölcse lehet, hogy sikerül a 40 métert is áthidalni, akkor a szolgáltatóin nem annyira szívesen lógnék... mondjuk az 1000/1000 simán, de azt hiszem, nem sokkal több a 2000/1000 sem. Viszont ahogyan írtam, ha olyat ad, ami tudja a LACP-IEEE 802.3ad (LAN Aggregation)-t akkor simán össze tudom fűzni és nagyon sokáig elég ez a router :)
    Ami egyébként erős hardver, csak bosszantó, hogy olcsóbb modellre, gyengébb SoC mellett, felteszi a 2,5 Gbps-os portot, erre meg nem.

    [ Szerkesztve ]

    be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP

  • Matrox1995

    csendes tag

    válasz Pittu1986 #7674 üzenetére

    Eléggé gyorsított tempóba tolják. :D
    Itt patakon először az aknázást csinálták 2022 nyarán, majd ősszel, tél elején az oszlopozást, végül 2023 február közepén lehetett rendelni az én utcámba.

    [ Szerkesztve ]

  • garga01

    senior tag

    Pár éve beleolvastam a topikba, pár napja előkerült gondoltam benézek. Rick4-ben nem csalódtam, ugyanezt a stílust tolta a DirectOne topikban, már ott is ""megkedveltük"" egymást. Le lettem hülyézve, de magyarázat helyett a mellébeszélés ment, mint egy politikust hallgatnék :D

    Na de hogy ontopik legyek, a szülőknél otthon kis déli városban Digi optika van pár éve (mielőtt megvették volna, kb. fél évvel előtte építették ki, az Invitel koax helyett). Így most van Digi optika, meg még van egy koaxos hálózat is (I-TV), ami a Digi "része". Ezen kívül a T-nek a régi réz hálózata van, 2006-ban kötüttük be még az ADSL-t, amit több lépésben tornáztak fel, mielőtt a Digi optikára váltottunk volna már VDSL2-őn jött 25-30 Mbit rajta. Vajon a Telekom merre fejleszt, lehet tudni? Mert ugye technológiailag ez a legrégebbi, de itt van Digi konkurencia. Mondjuk elnézve az utcán az oszlopokat, el is vitte rendesen, szoktam figyelni a bekötéseket, az utcák 90%-ában Digi optika van. Az I-TV koaxnál látni hol van kikötve, sok helyen lifegnek a kábelek :D
    Szóval TL,DR: Van vmi sorrend, merre építi a telekom a gigaerős hálózatát? Én Szegeden lakok, nyilván itt a koaxon lévő gigabiteset nem fogják egyhamar cserélni, amíg kisebb városokban a VDSL-en megy a közdelem.

    Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt..... csak más a fogása!

  • garga01

    senior tag

    válasz trec12 #7683 üzenetére

    Eh, köszi. Akkor egyenlőre túl nagy verseny nem lesz itt :D Max ha az I-TV fejleszt a koaxon, de gondolom azzal se fognak nagyon foglalkozni, ki tudja mit akar a 4IG vele.

    [ Szerkesztve ]

    Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt..... csak más a fogása!

  • trec12

    addikt

    válasz garga01 #7684 üzenetére

    Szerintem mindenhová optikát húznak ahol nem az van, főleg ex. Invi területeken. A Voda hálózat szerintem marad HFC. Hogy arra fejleszt-e nem hinném bár sokkal drágább egy HFC hálózat üzemeltetése, fejlesztése. Hosszabb távon biztos jobb lenne az optika.

    [ Szerkesztve ]

  • GoodSpeed

    addikt

    LOGOUT blog

    Azt hiszem, újabb házi rekordom van DIGINet 1000-zel :D


    969 Mbps :) Ez kb a tényleges maximum körüli.

    be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP

  • KROK640

    veterán

    válasz GoodSpeed #7686 üzenetére

    Makoss beájul, ha ezt meglátja :D

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

  • GoodSpeed

    addikt

    LOGOUT blog

    válasz KROK640 #7687 üzenetére

    Főleg, mert újabb rekord született :D


    987 Mbps! Amit folyamatosan tartani is tud! :Y Az is látszik, hogy a Steam kliens sok szálon szedi, és hát használja a CPU-t :)

    be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP

  • attilav2

    őstag

    Egy kis nosztalgia, a PC-X magazin 1998 5. és 9. havi számában írtak a TVNET-ről.

    -||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-

  • GoodSpeed

    addikt

    LOGOUT blog

    válasz GoodSpeed #7688 üzenetére

    Tegnap olyan jól pörgött, hogy most először láttam felsákálázni a diagrammot 2 Gbps-ig :D Mondjuk ez azért is lehet, mert 2,5 Gbps-os a port is :D

    be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP

  • e-newsee

    addikt

    Csak gondoltam, tartok egy gyors beszámolót így pár hónap távlatából a mikronetemről, mint jelenlegi egyetlen értelmes lehetőségről.
    Eddig f@sza. Tudja, amit kell, nem lassult be, stabilan működik, mióta bekötötték. Azóta volt hóvihar (az az egy, amikor esett valamennyi, az is viharos volt), eső, kiba... nagy szél, és stabil maradt. A sebesség lehetne gyorsabb (mint a jelenlegi kb. 60-70mbit), de nem panaszkodom, legalább nem ingadozik.

    #7608 Rick4: A szobáddal kapcsolatban... Na most csak azért nem kell odatenni számológépet és nyomtatót, hogy dolgozós asztalnak nézzen ki! ;] :D

    "Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/

  • attilav2

    őstag

    Szerintetek az hülyeség lenne ha törvényileg köteleznék az FTTH hálózattal rendelkező szolgáltatókat hogy legalább 1db vagy ha a hálózat kapacitása bírja akkor 2db másik internet szolgáltatót engedjenek rá a hálózatukra ?
    Az ADSL időszakban nagy divat volt az egy telefonvonalon több internetszolgáltató felállás. Ezt FTTH-n szerintem meg lehetne ismételni, persze csak szigorúan ésszerű keretek között, hogy ne menjen a sávszélesség rovására. GoodSpeed is felvetette már ezt az ötletet.
    Pjen írta hogy ausztráliában működik ez a megoldás.
    Mondjuk ennek a társ szolgáltatói megoldásnak a hátránya lenne a bridge mód valószínű hiánya, hiszen az ont valószínűleg valamilyen vpn-es megoldással kapcsolódna a honos szolgáltatójához(valószínűleg a voda vario csomagoknál így oldják meg), ez pedig eleve kizárja a bridge módot.
    OpenWrt-s routert használókat szerintem nem érné hátrány mert az OpenWrt dumb AP módban is jól testreszabható(a dumb ap mód a dupla nat kiküszöböléséhez kell).
    Az üvegszál megosztása más szolgáltatókkal azzal az előnnyel is járna hogy nem kellene társasházakban furkálni(födém áttörés elég hangos tud lenni) új hálózat kiépítéséhez. Úttestet/járdát feltörni új földkábel fektetéséhez, stb.

    -||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-

  • user12

    őstag

    válasz attilav2 #7692 üzenetére

    Szerintem egy b*romi nagy katyvasz lenne a díjcsomagokban. Kb az lenne, mint anno az invitelnél, volt külön 29-es körzet, Jászberény optika, Jb réz, 57-es körzet réz díjcsomagok :D

    Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen

  • KROK640

    veterán

    válasz user12 #7693 üzenetére

    A 29-es körzet volt az nem ahol mindig minden drágább volt, meg nem volt ami máshol volt.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

  • GoodSpeed

    addikt

    LOGOUT blog

    válasz KROK640 #7694 üzenetére

    A 29-es körzet a UPC-é volt.

    #7693: Speciel én inviteles voltam 2003-2009 között, Matáv ADSL-en :D. 2006-ig 384 kbps-os "szélessávon", de elméletben 2004 után. A Matáv, vagy már lehet 2005 körül Telekom, emelte elsőnek 512-re, aztán 1 Mbps-ra, majd 2-re. A számlán ugyanúgy kaptam, hogy 9900 Ft 384 Kbps. Ha valami gondom volt, hívtam az Invitelt, pl egyszer volt olyan, hogy lassabb volt az 1 Mbitnél :D. Felhívtam őket. Mondták, hogy szerintük még csak 384 kbps-om vagyok, mert náluk ez a hivatalos álláspont, az ,hogy a Telekomnál gyorsabban száguldozom, nem rájuk tartozik, majd ha a 384 Kbps-nak a garantált minimuma alá esik, akkor lépnek :D

    #7692attilav2: Technikailag vélhetően kivitelezhető lenne, ahogyan van is más kontinensen rá példa. Nekem is remek lenne, mert akkor most mégis aktívan használhatnám a Telekom Mangeta 1 előfizetésemet, és nem lenne az egyik fele Berettyóújfaluban a másik meg Hajdúszoboszlón. :D

    De! Ha már eddig nem került erre sor, akkor vélhetően nem fog. Ennek több oka van. Az egyik, hogy már nincs az a görcsös kényszer mint az ADSL-nél volt, hogy ADSL alatt csak pocsék sebességű GRPS, vagy betárcsázós net alternatíva jött szóba. Most mondhatják azt, hogy tessék megszeretni az aktuális optikai szolgáltatót - mondjuk ahol volt ADSL kiépítve ott is mondhatták volna - nincs IT liberalizáció.

    A másik ok. a Nemzethy ISP-k nem valószínű, hogy szívesen engednék fel pl Magentát a kölcsönösség elvén sem, inkább dob oda egy kis ED3.0-t vagy kihúzza magától az optikát. Persze ha jelentősebb a populáció a területen, illetve van konkurenciának is kiépítve. Mert itt az is a lényeg, hogy ne csak "bérlő" operátor legyen, hanem teljhatalommal rendelkező tulajdonosa is.
    Akor amikor még nem állami, hanem nyugati kapitalista cégek sora volt versenyben, akkor egy ilyen törvény megszülethetett volna. Akkor sem született. Most, hogy kiestek, és lényegében van két nagy gigász (One és T), meg egy kisebb középen, ez már nem olyan fontos.

    #7691e-newsee: Jaja, a szobája az irodája! :D

    be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP

  • user12

    őstag

    válasz KROK640 #7694 üzenetére

    Az árakat nem tudom, csak az ottani hányattatásokról hallottam anno elég sokat
    Pl: https://index.hu/techtud/2020/07/22/vegre_lefedtek_a_hirhedt_monori_korzetet/

    A végén már tényleg vicc volt, hogy szegény ott lakók nem tudtak igénybe venni egy normális szolgáltatást.

    Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen

  • GoodSpeed

    addikt

    LOGOUT blog

    válasz user12 #7696 üzenetére

    Amúgy a fejlesztés szempontjából még visszalépés is lehetne. ADSL-nél 2008 körül a szomszédomnál valami Fraktál ADSL volt, de ez kellett neki, mert olcsó volt, cserébe az ügyfélszolgálatot elérni művészet kategóriába esett. Ezt váltotta a mikrohullámú Internet nála, ami még olcsóbb volt :D Meg még gagyibb..

    Aztán az Invitelnek 2015-ig, tehát 2003-ban jelent meg Berettyóújfaluban az ADSL, 12 évig eszébe nem jutott ED 3.0-t húzni. Akkor végre igen, akkor indult el a verseny a "faluban" :D
    Addig ADSL-en illetve VDSL2-n ment a harc :D

    Szóval ha megcsinálnák jogilag ezt a dolgot, az egyébként is pangó fejlesztések még inkább elmozdulnának a nem húznak több irányba kábelt irányba.A kis cégeknek lenne ez igazán lehetőség, mert az optika kiépítése drága. Megint megjelennének a kis dzsunga szolgáltatók. Meg mondjuk nekem is jól jönne, de az ilyen ritka viszonylag. A legtöbb embernek 8, hogy ki szolgáltat, csak legyen folyamatos a szolgáltatás. A DIGI 1000/300 és a Telekom 1000/1000 között nekem nincs különbség, mert Youtube-ra feltölteni 260 fölött nem nagyon enged a Youtube gyorsabban. A DIGI rendelkezésre állási ideje pedig példás.

    be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP

  • KROK640

    veterán

    válasz GoodSpeed #7695 üzenetére

    2004 dec 28-án kötöttek nekem 512kbps-t, de már másnap 1Mbitre emelték, majd 2006 május 1-re 2 Mbitre emelték, 2008-ban 8Mbitre emelték. 2010-ben pedig 16Mbitre, de az már nem volt jó, mert nekem onnantól volt, hogy állandóan szar volt a net, a szerelőket már keresztnévről ismertem, és tudtam melyik hogy issza a kávét olyan gyakran jöttek. Végül miután mindent is kicseréltek, elszólták magukat h másnál is ilyen a faluban, mert túl van terhelve a rendszer. A megoldás pedig az lett, hogy 4 Mbitre lekorlátoztak, és így stabil lett a net. Nekem meg tele volt a hócipőm, hogy 10 ezer ft-ért félév szenvedés után az ígért sebesség negyedét kapom, és 2012 szeptemberében, havi 3200ft-ért jött a UPC 30Mbit. :D

    A legrosszabb szolgáltatóm a Cyta (Ciprus) volt. 1 Mbitet adtak havi 60 €uroért 2015-ben. Ha ez nem lett volna elég, egy instabil szar volt az egész, gyakran órákra eltűnt a net, de előfordult, hogy 2-3 napig sem volt, az ügyfélszolgálatuk meg egy nulla volt. De voltak intő jelek : egyrészt fura volt h a szerződésben csak 49%-os rendelkezésre állást vállaltak, másrészt mikor rendeltem a netet, visszakérdezett a csaj, hogy biztos akarom én ezt? Akkor nem értettem, később aztán megértettem...
    Összehasonlításként akkor itthon 120 Mbites netem volt, 12 €uronak megfelelő összegért.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

  • attilav2

    őstag

    válasz GoodSpeed #7697 üzenetére

    "Szóval ha megcsinálnák jogilag ezt a dolgot, az egyébként is pangó fejlesztések még inkább elmozdulnának a nem húznak több irányba kábelt irányba."

    Okosan kell a szabályozást megcsinálni. Pl csak bizonyos régiókban kell elérhetővé tenni az FTTH hálózatmegosztást. Itt van példának Szeged ahol lakom. A Telekom itt nem optikáz, helyette még a városi kábeltv-től felvásárolt koaxot tákolgatja. Ellenben a Szegedet északról határoló településeken már optikázott: Bordány Zsombó Szatymaz Sándorfalva. El kellene valahogy érni hogy a Telekom járuljon hozzá a DIGI Szegedi optikai hálózatának kapacításbővítéséhez, cserébe a telekom szolgáltatási jogot kapna a Szegedi FTTH hálózaton, a DIGI pedig a Szegedet északról határoló felsorolt településeken a Telekom FTTH hálózatán kapna szolgáltatási jogot. Tehát ilyen félig-meddig barter szerű megállapodás kellene.
    Más régiókban is be lehetne vezetni ilyen szabályozást, ahol a Telekom csak koaxot tákolgat de a DIGInek van optikája. A telekomnak van egy olyan "irányelve" hogy ahol elérhető a gigabites koax ott nem akar optikázni, ezen a szabályozott FTTH hálózatmegosztással segíteni lehetne. Tehát nem mindenáron és nem mindenhol kényszeríteném ki az FTTH hálózatmegosztást.

    [ Szerkesztve ]

    -||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-

  • GoodSpeed

    addikt

    LOGOUT blog

    Amikor makihoz is megérkezik majd a T optika. 😆

    be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP

Új hozzászólás Aktív témák