Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #90933760

    törölt tag

    válasz quailstorm #27594 üzenetére

    Én is csak egyszer csináltam rokonoknál régen, lehettem vagy 18, annyi elég is volt örökre. Ha hús kell bemegyek a boltba, megveszem a patika tisztaságút és kész. Tudom, hogy az is ugyanúgy készül, csak nem mindegy nekem kell-e csinálni. Más világ van már, mint anno, a boltba meg max akkor nem lesz ha leszakad az ég vagy pénzed nem lesz rá, de akkor pont a disznó lesz a legkevesebb gondja az embernek. Olyan egy mocskos tróger melót, mint egy disznóvágás, aligha látni.
    Az öregek is azért csinálják, mert beléjük verték az előtte lévő öregek, azokba meg az előtte lévők, hogy csinálni kell (bár akkor még volt értelme nyilván) és ha nem csinálod az tisztességtelenség és fúj a mai fiatalok semmit se akarnak meg lusta dögök...

    Még dél sincs de már úgy vannak bebaszva, hogy azt se tudják mit csinálnak, a húst elsózzák, elpaprikázzák, elfűszerezik vagy épp keveset raknak bele, elbasszák a sózást a sonkán, elkezd penészedni a vizében, a zsírt, töpörtyűt leégetik, a darálóban életlen a kés és mócsingosra csinálja vagy a szalámi nincs megkötve rendesen és leszakadnak sorra. Gány, semmitérő, köpet munka ez így, kiadnak százezreket egy disznóért és pazarlásba megy, minden évben hallom utána, hogy most ezért nem lett jó a hús, most azért nem lett jó, tehát nem változtak több, mint 10 év elteltével sem.
    És ez csak az "értéki" vizsgálata a dolognak, az eszméletlen sok munka, mocsok, bűz, gány ami vele jár az csak ráadás. Nyugodtan csinálják csak egyedül, de nekem ott nem kell lennem.
    Nyilván persze nem minden disznóvágás ilyen, de azért nem is újdonság ez a verziója se.

    Az meg csak hab a tortán mikor az öregek átmennek gecibe és a fiatal réteget elkezdik basztatni, ahol én voltam ott ketten voltunk, természetesen mi vittük a disznót ketten akkora darab emberek között, de még ordít, pofázik, hogy emeld már emeld már, gyorsabban vidd, mindenért ordít mikor látja hogy úgy rohansz érte, majd pofára esel, de nem elég. Persze, mert az idióta felfogás őket is így nevelte anno, ők is ilyenek lettek. És ez a mai napig kihatással van egyébként az átlag nevelési módszerre, az erőszakosságra, basztatásra, felsőbbrangúságra, tisztelettudat elvárásra, ami egy fokig rendben van, csak túlzásba van víve. Ahol kéne ott meg esetleg nem. Én már akkor se voltam kis darab meg könnyen betörhető egyed, elég hamar ráugrottam a böllérre, a saját rokonaim házában nem üvöltözöl velem így bazdmeg vagy takarodj haza aztán ott üvöltözhetsz a saját házadban az anyáddal aki felnevelt, meg kitörölte a segged, ahhoz van jogod, de itt nincs. Nem sokat kellett utána beszélgetnünk.
    Szép régi emlékek, szépek.... :U

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák