Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • spidersoft

    senior tag

    válasz V/ #23722 üzenetére

    Pont ilyet még nem tesztelgettem, de más power LED-eket már igen.

    Szóval 1035mA-t ír az adatlapja, de ha ettől kisebb, az nem baj, max. nem világít full fényerővel (cserébe hosszabb lesz valamivel az élettartam) ;) Azt is írja, hogy 3*3W-os driverrel lehet hajtani, emiatt írtam a 800-900mA-t... a feszültség meg lesz, amennyi lesz, mivel a driver úgy hangolja a feszültséget, hogy az áram fix annyi legyen, amennyire be van állítva. Az eredeti kérdés ez volt:

    Továbbá ezt tudom egy egyszerű 12 V-os adapterrel működtetni, hogy két dróttal összekötöm a pólusokat és kész? :U

    ...emiatt írtam, hogy nem praktikus 12V-os dugasztápról hajtani, mert fene tudja milyen áram fog folyni a LED-en... ha valami bénább 2A-es táp és 1A körül ejti a feszültséget, akkor akár még mehet is (amíg a táp bírja a nyírást), de ha valami tuti 2A-es, és engedi a LED-et túlhajtani, akkor abból előbb-utóbb LED halál lesz. Lehet, hogy az 1035mA helyett csak 1200 fog folyni, és egy jó hűtés elviszi a plusz hőt, de az élettartamot akkor is befolyásolni fogja.

    Gondolom nem véletlenül létezik ezekhez driver, és nem véletlenül használják...

    Nyugodtan szállj vitába (ha más nem, PM-ben), lehet csak én reagálom túl a dolgot, vagy nem jól látok valamit... nyilván nekem is az a célom, hogy megértsem és tisztán lássam a problémákat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák