Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz Nor- #48787 üzenetére

    Igen, ezzel alátámasztod, amire később gondoltam. Te talán azt hiszed, hogy a kapacitív előtét és a puffer egy kapacitív osztót képez, de ezt a butaságot sürgősen elfelejtheted.

    Próbáld megérteni, hogy egy ilyen lámpába, 10 μF helyett 100 μF vagy 1000 μF is betehető, annyi fog történni, hogy kikapcsoláskor szép lassan alszik ki a lámpa. Miközben a LED árama nem növekszik, vagy csak nagyon keveset, ami a hullámosság csökkenése miatt van.

    Vicces lenne itt azt bizonygatni, hogy műszerrel mértem, oszcilloszkóppal is néztem (nem emiatt néztem), hiszen ez a része természetes számomra. Miután forrasztópákával a kezemben születtem, TV-video szervizt üzemeltetek, nehogy már megint valami önmagát reklámozó kereskedő akarjon itt győzködni.

    Más dolog, ha valaki kérdez, szívesen segítek. De amikor hülyeségekkel fárasztanak, az már nehéz tolerálni.

    A kapacitív előtétnek egy kellemetlen mellékhatását vizsgáltam, ami abból adódik, hogy a kapacitás kis impedanciát képez a meredek hálózati impulzusokkal szemben. Sajnos még az sem mindegy, hogy a szinuszt hol kapja el a bekapcsolás pillanatában. Ha csúcson, akkor egy túláramlökést kapnak a LED-ek, a bekapcsolás pillanatában. De még ezt is mérsékli némileg a megnövelt puffer.

    További off elkerülése érdekében, butaságaiddal szíveskedj idefáradni:

    http://prohardver.hu/tema/hobby_elektronika/friss.html

    Ha még mindig nem érted, majd ott megpróbálom elmagyarázni, hogy miért nem árt a nagyobb puffer.

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák