Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Silverboy

    aktív tag

    válasz Diabolis #16261 üzenetére

    +#16256Zsombor99
    88 éves nagyapám (isten nyugasztalja), email-t nem tudott küldeni, de pontosabban kereset rá magyarul/németül a google-be mint én IT-s létemre a dolgokra... :K Az elején persze, ha nem 100x, akkor 1x se magyaráztam el, hogy ne nem kell felugró reklám X-elje ki nyugodtan. Mivel szegényem picit demens volt már akkoriba is állandóan az igenre nyomot (Newsfeed, vagy mi, jobb oldalt felugrik, ha frissítés van egy portálon) amikor 99+ darab minden féle portálról jövő info felugrik, még az akkor igen csak koros c2q csutkára húzott verzióját is megnyekken-tette jó pár perce... majd jött, hogy mennyek át, "böngészőbeállítás -> előzmény és feliratkozások törlése". Én meg mint jó unoka ugrottam, bejártuk anno Magyarországot busszal,vonattal,wartburggal , ő tanított sakkozni, ultizni... Azért nem mondhatom azt, hogy nem, (jah és igen könny szökött szemembe szó' sorry). Mamák ilyenek 10-15p alatt terül terül asztalkámat tudnak csinálni, Egyél hát látom rajtad nem ettél már két napja! (Mázsa felett... igen, nem ettem... :DDD ), Win95 -> Win10-ig végig pörgettem vele, igen még Vista is volt! Egyedül 8-at nem szerette, nem látta át.

    Náluk az okostelefon volt a mumus, az nem az soha, mai napig nincs a mamának, csak egy new3310-es nokiája :K . Okostelefontól anyám is irtózott, azt vettem neki egy Nokia kicsúsztathatós és érintős, de már okostelefon-t még nem androidost (2014 ~ tájékán), utána jöttek sorba a Galaxyk, Xperiak, most meg már két telefonnal nyomja, de neki nem kell okostelefon.

    Apám az az eset aki konokul önfejű volt az egészhez, há IT-s vagyok majd én megoldom... Jah amíg nem kezdtem kőkeményen dolgozni, addig így is volt. 2x elmondtam, sose hallgatott meg, ment a feje után. Utána annyit mondtam, old meg, akkor szólj, ha a gép se megy. (Káromkodva, de megtanulta kezelni, rövid idő alatt, ugye, ha rá vagy szorulva...)
    ---
    Ezekből a példákból és a szomszédságból kiindulva, sose vállaltam, hogy megtanítok, elmegyek megcsinálom, Ha kellet valami hozod, megbeszéljük viszed. Nem maradsz itt nem várod meg, nem lihegsz a nyakamba (1 nap ~). Gépet építettem szívesen, oprendszerrel együtt előre fizetve, gyereknek, anyósnak, barátnak, barátnőnek. Pénz ide add, 2 nap múlva jöhetsz érte. :)) Hamar híre ment, eee megbízhatóóeee gyerök... Azt jöttek a trükközők, hát de nincs annyim, akkor nincs gép. Megtudjuk oldani okosbánhe? Nyehm. Itt van 60k holnap hozom a maradékot! NEM, holnap hozod az egészet! Kutyámanyjánakatemetésénekabucsúztatójára kellene az összeg csak később tudok fizetni, akkor később lesz gép. Olvasva KROK bejegyzéseit, tudom mitől kíméltem meg magam anno' :DDD (Bocsi KROK)

    „Nem lehet csak úgy hiperűrsebességre váltani. Ha nincsenek pontos koordinátáink, a végén még nekimegyünk egy bolygónak vagy egy szupernóvának! Aztán akkor jóccakát!”

Új hozzászólás Aktív témák