Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zola007

    veterán

    Miután szenvedtem ~ 2 órát a driverekkel, pár perc alatt fel is ment a CWM 6.0.1.2
    Leírom ide a tapasztalataimat, ha valaki belefutna a ugyanebbe problémába.

    A „LenovoUsbDriver_1.0.0.exe” vel próbáltam felrakni a drivereket. A biztonság kedvéért minden más szoftvert kilőttem, Comodot kikapcsoltam, rendszergazdai jogokkal telepítettem.

    Csatlakoztattam a telefont, felismerte mint МТ65хх Preloader, telepített majd átváltott Lenovo A820-ra és berakta a kapcsolódó eszközök közé. Ime az adatlap: kép1, kép2
    Ez már gyanús volt, 2db meghajtót rendelt is hozzá, betűjel lényegtelen. Újraindítottam gépet, elindítottam az SP Flashtoolt, végigcsinált a CWM telepítés lépéseit, de a flash nem indult el. 0 bytes és 0:00 sec

    Mi lehet a gond? Valószínűleg a driver.
    Próbáltam többször, más könyvtárból, akku nélkül, más driverrel, más módszerrel, sehogy sem működött.

    Ránézésre minden rendbe volt, de nem látta a Flashtool a telefont.

    USBDeview-val ránéztem az eszközökre és kiszedtem mindent ami korábban a notebookon járt telefonokhoz vagy ehhez a típushoz kapcsolható. Reboot, ismét telepítés, de nem működött.

    A rejtett eszközöket is listáztathatjuk az eszközkezelőben, itt kitöröltem ami gondot okozhatott volna, de nem segített, a telefon csatlakoztatása után mégis mindig újratelepítette valahonnan .

    Nem maradt más hátra, mint megkeresni az illesztőprogram fájljait és megnézni, hogy egyáltalán mik lettek telepítve. Meglepetésemre az egész Windows könyvtárban, de még az egész C. meghajtón sem találtam a Win7 driver telepítőfájljait!.

    3 mappa található Cappa72 driverében: XP / Vista / Win7 rendszerekhez külön
    A keresés is azt mutatta hogy kizárólag az XP mappában lévő fájlok találhatók meg a Win7 drivergyűjtőjén (c:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\) belül egy almappában.Valamiért a a 64bites XP fájljai kerültek telepítésre (nem mi választjuk a telepítés során). Ezeket viszont törölni közvetlenül nem lehet, rendszergazdai joggal sem, illetve a jogokat módosítani sem.

    Itt jön képbe az (B)pnputil.exe(/B) illesztőprogram kezelője. A program parancssoros, tehát indítanunk kell rendszergazdai joggal egy cmd.exe-t
    Itt a gyökérben írjuk be, hogy pnputil -e > C:\drivers.txt
    Ez a parancs az összes rendelkezésre álló és a windows/inf mappában található telepítőcsomagot kilistázza és létrehoz egy txt fájlt. Ebben meg lehet keresni a Mediatek illesztőprogramját és meg kell nézni, hogy milyen sorszámú (##) csomagnév szerepel mellette (oem##.inf)
    Ezt követően a kezelőből már eltávolítható a pnputil.exe -d oem##.inf paranccsal.
    Ez nem csak a windows/inf könyvtárban lévő oem##.inf és oem##.pnf fájlokat törli, hanem a Win7 drivergyűjtőjében (c:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\) lévő hozzátartozó almappát.

    Indítsuk újra a gépet és a driver mappájában az XP és Vista mappákat töröljük ki, hogy még véletlenül se tudja ismét rosszul felrakni!

    Ezt követően indítsuk el az "install_driver.exe" fájlt rendszergazdaként és ha minden jól megy, akkor a Win7 mappából települ a driver. Utána csatlakoztassuk a telefont, majd húzzuk le és indítsuk újra a gépet. Újraindítás után kössük gépre ismét, mert ekkor még telepít hozzá. Itt hibát is dobhat, ekkor kézzel adjuk meg neki a Win7 mappában lévő driver elérési útvonalát.

    A sikeres telepítést ellenőrizhetjük a drivergyűjtőben is és a pnputil segítségével is.

    Mindezek után már a Flashtoolnak látnia kell a telefont.

    [ Szerkesztve ]

    Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

Új hozzászólás Aktív témák