Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • brudy

    csendes tag

    Öt napja használom az új LG G2-met és meg szeretném osztani a véleményemet róla. Volt már néhány Androidos "zászlóshajóm", de ennyire elégedett még egyik telefonommal sem voltam. Azon, hogy hardveresen kifogástalan a készülék, egyáltalán nem lepődtem meg, mert volt már LG-m és ők gyártják mostanában a Nexus-okat is. Hardver oldalon a következőkbe szeretnek belekötni a "kritikusok": a hátlap fényes műanyag. Szerintem ez egy kiváló minőségű és prémium hatású fényes műanyag. Ráadásul egy fényesre kopott matt műanyagnál, vagy egy lekopott festésű alumíniumnál nincs gusztustalanabb. A gumi hatású műanyag hátlapos telókat pedig kínszenvedés előhúzni a farmer zsebéből. Ennél ilyen gondok nem lesznek.
    A második, hogy nem levehető a hátlap és nem cserélhető az akkumulátor. Mégis mi a bánatért kéne cserélgetni, vagy kicserélni azt az akksit? Soha nem volt gond egyik telóm akksitjával sem. A legtöbbünk pedig nem használ több akksit.
    A harmadik, hogy nincs SD kártya slot. 32 GB belső memória szerintem pont elég egy telefonba. Legalábbis nekem és a felhasználók zömének biztosan. Viszont a 16 gigás verzió esetében jogos a kritika. Én az LG helyében ki sem adtam volna 16 GB-os verziót.
    Az utolsó és talán legfontosabb a hátlapi gombok. Szerintem könnyen megszokható, főleg hogy alig kell használni. Ha kinyitom a quick window tokot egyből ott a főképernyő. Ha koppintok, szintén. A kedvencem az "összekened a kameralencsét amikor keresgéled a gombokat" duma. Mert az a lencse egyébként olyan patyolat tiszta lenne ám... Szerintem csak letörlöd a port amikor véletlenül végigsimítod.
    Számomra a szoftver volt az igazi kellemes meglepetés. Mert hát ugye volt már LG-m. Viszont ennél átgondoltabb, szebb, gyorsabb és testreszabhatóbb Androiddal még nem találkoztam. Egyszerűen nem tudok belekötni. Az LG szívét lelkét beletette ebbe a telóba. Minden úgy van ahogy szeretem, de ha valami mégsem, akkor meg tudom változtatni. Az LG appok használhatóak, a widgetek szépek. A parasztvakító fícsörök egy része használható, a többit ki lehet kapcsolni. Ez az első olyan telóm amelyiknél nem hogy a Cyanogenmod nem jut eszembe, még csak a root-olásra sem érzek késztetést és a gyári launchert sem szeretném lecserélni, sőt még az sem izgat, hogy mikor jön hozzá KIT(e)KAT. Pedig eddig remegve vártam minden telóm minden egyes frissítését. Azzal pedig ne foglalkozzon már az átlagjúzer, hogy mennyi a szabad memória! Azt majd az oprendszer szépen kezeli. Ha több kell egy alkalmazásnak majd ad neki. Egy pillanatig sem bánom, hogy nem S4-et, One-t, vagy egy vanilla Nexust választottam jóval drágábban. Igaz akciósan vettem, de Snapdragon 800-as S4 tok nélkül 50-el több lett volna.
    Az egekig magasztalt kijelzőtől, kamerától és akku időtől, pedig nekem is leesett az állam.
    Perfekt.

Új hozzászólás Aktív témák