Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cjvt3o

    aktív tag

    Néhány észrevétel, mindazoknak, akiket érint vagy érdekel:

    1. A Titanium Backup sem képes kompletten menteni a névjegy beállításokat, majd azokat visszaállítani. (Emlékeztetőül: a cél az lenne, hogy a Google, Skype, Facebook és LG Suite névjegyeket, megjegyezve az összes beállítást, az összekapcsolásokat, stb. egyben exportálni, illetve importálni lehessen. Erre az általam ismert egyik app vagy külső alkalmazás nem képes, illetve az sem megoldható, hogy a különböző nyilvántartásokból egyszerűen - egy-egy "gombnyomással" - az adatok áthelyezhetőek legyenek egyik címlistából a másikba.)

    2. A Topogigi 1.6-os rom sem oldja meg a fényképezőgép "fátyolos" képkészítését. (Egyik nem találtam olyan cameramod-ot, ami érdemben javítana a helyzeten.)

    3. A Topogigi 1.6-os rom (valamint a gyári v10c, és v10d-neu, illetve fr17 romok) mellett is változatlan gyakorisággal és kiszámíthatatlansággal jelentkezik az elérhetetlenségi probléma. (Emlékeztetőül: Ha valaki hívja a telefont, "átmenetileg nem elérhető" szöveget hall, a telefon nem csöng ki, a ráirányuló SMS-ek nem érkeznek meg, annak ellenére, hogy a telefon szerint minden rendben, van térerő, stb. Ez az állapot mindaddig tart, amíg a telefonról nem kezdeményezünk hívást, vagy újra nem indítjuk.) Mivel ezt a jelenséget nem csak 2x-en, LG Optimus One-on, és ZTE Blade-n is tapasztalom Telenor szolgáltatási körzetben, továbbra is fenntartom a véleményt, hogy ez sokkal inkább szolgáltatói, mint hardver vagy szoftver hiba. (A SIM-re küldött frissítésről: Optimus One esetében nem javított a helyzeten, 2x esetében pedig... azt hiszem meg sem jött a frissítés, legalábbis nyomát nem láttam, bár még csak néhány hete ígérte meg a telefonos néni, hogy azonnal küldi. :) )

    4. A Topogigi 1.6-os rommal drasztikusan javult az akkumulátor használat. (A v10c, v10d-neu, illetve fr17 romok esetében az akkumulátor lekapcsolt képernyő mellett is kb. 2-3 %-ot csökkent óránként, ez a topogigivel 0 % kb. 8 órás időszak alatt.) Az akkumulátor üzemidejét rendkívül nagy mértékben csökkentik a különböző statisztikai app-ok (pl. akkumulátor mérők), az energiagazdálkodási (pl.: Juice Defender), vagy processzkontroll (pl. Android Assistant) jellegű alkalmazások - gyakorlatilag beállítástól függetlenül. (Nagyjából hasonló dilemma tapasztalható, mint a Windows felhasználók esetében: ha egy Windows desktopra vírus- és tsai védelmi céllal telepítünk alkalmazásokat, azok mondjuk egy éves periódusban több erőforrást és időt vesznek el a hasznos munkától, mintha nem telepítünk védelmet, viszont pár havonta egyszer legyaluljuk, és újrarakjuk a rendszert - utóbbi egyébként féléves-éves intervallumban védelem mellett is javasolt.)

    5. Elnézést az esetleges offtopic részekért.

Új hozzászólás Aktív témák