Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Balázs1986

    addikt

    válasz Seirei #39094 üzenetére

    Azért van ez, mert azt nem tették hozzá az ajánlók, hogy amit ez a recovery feltesz, az egy nagyon kezdetleges CM10, azonnali cserét kíván. Arról még szintén nem ejtettünk szót, hogy milyen baseband van a telefonodon. Nem mindegy ám.
    Továbbá senki sem kérdezte meg tőled, hogy egyáltalán gyári, vagy moddolt ROM-ot szeretnél használni? Ha moddolt, akkor gyári alapú, vagy CM is jó?
    A gyári ROM-on garantáltan minden működik, viszont időnként hajlamos belassulgatni.
    A moddolt ROM-ok közül mindben van valamilyen bug, függetlenül attól, hogy gyári alapú, vagy sem. Más kérdés, hogy együtt tudsz-e élni a bug-gal, amíg javítják.
    És még ehhez jön hozzá, hogy a 2X-ek változóan működnek adott ROM-mal. Ami valakinek szuperül megy, az neked lehet, hogy haldoklik.
    Én jelenleg régi bootloader-es CM10.1-et használok, itt már teljesen jó a híváskezelés, szinte minden működik, üzemidő rendben. Viszont nem véletlen írtam, hogy "szinte". Nincs jelenleg FM rádió, és a kamera sem minden esetben szeret panoráma módban működni. Valamint, a wifi nálam nem szeret rejtett hálózatra felcsatlakozni, de ez lehet, hogy nálam egyéni probléma, ennek még nem jártam utána.
    Ettől függetlenül ezt kifejezetten sokan használják nagy megelégedettséggel.

    Szóval a lényeg: először magadban tisztázd, hogy mire kell a teló, mi a fontos, mi legyen mindig elérhető. Az, hogy régi vagy új bootloader, az sokadrangú kérdés, majd ha ez tisztázódott akkor tudunk mondani neked megfelelő ROM-ot, a bootloader-t meg majd kicseréled, ha egyáltalán ki kell hozzá :)

    Neked is írom külön (bár tegnap vagy tegnapelőtt volt erről a témáról egy általános tapasztalatú hsz-em): mindig nézd meg, hogy az adott ROM saját topic-jában miket írnak! A ROM leírást, és az utolsó néhány oldal hozzászólást is.
    Kezdeti segítségként: az általad kiszemelt PA ROM leírása pl. rögtön így kezdődik:
    What are the known bugs?
    There are a couple CM10 bugs present.
    The most noticable are:
    CM Camera isn't working great. Use the ported ICS Camera as a workaround
    Low brightness after unlocking the screen. This is a CM issue with an easy workaround: Turn on all animation and transition scales at Settings - Developer Options.
    transparent notification dropdown & statusbar isn't working (or at least not sticking a reboot) (fixed for build 05)
    Auto brightness is flawky
    HDMI rotation error
    Please consult this post for more information about the bugs.
    Not all of them are still present, some have already been fixed in the meantime (wifi drain, bluetooth, notification lights)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák