Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Rickazoid

    addikt

    válasz montyx #6724 üzenetére

    Brit alaplap egy német telefonban? Az a része szerintem univerzális. Mondjuk nem tudom mennyire integráltak a GSM chipek, ennyire nem folytam bele a hardverekbe, de a telefon szempontjából az mindegy, hogy milyen a ROM lokalizációja (kivétel a brazil, a thai és a kanadai ROM, azok nem jók a miénkhez), afrikai ROM-ot is tehetsz rá, csak root nélkül billentyűzet kiosztást nem tudsz váltani, ezért javasoltam először a DACH ROM-ot. Meg lehet próbálni, de fagyásokra és újraindulásokra számítani kell (utóbbi főleg problémás, hisz PIN kódot kér, ha nem veszed észre, akár órákig offline marad a telefon). De ha eleve rootolni akarod és telepíteni akarsz egy MOD-ot, akkor a ROM lényegében már mindegy is, a lényeg csak, hogy Froyo legyen, MOD-nál OpenRecovery-vel kell kiosztást váltani (CM7 esetében a CM7 extras menüből).
    Nézd meg az 1. hsz-t, ott mindent megtalálsz, ami egy MOD telepítéséhez kell, beleértve a MOD-ok listáit, mrbig25 jól összefoglalta a szükséges információkat a blogjában. Bár ott főzött ROM-nak hívják, lényegében hibásan, hisz akkor lenne főzött ROM, ha egy RSDLite-tal telepíthető .sbf fájl lenne, de ezek csak egy tömörített csomagok, amik tartalmát az OR felmásolja a telefonra, lecserélve a telefonon tárolt részeket, de ez csak részlet kérdés, a végeredmény szempontjából lényegtelen. Annyit számít csak, hogy ezzel a módszerrel lényegében nem lehet elrontani a telefont, mert a bootloader mindig érintetlen marad és bármikor telepíthető egy hivatalos ROM. Sőt ha nagyon elrontana mégis valamit egy MOD, akkor eleve a bootloader fog elindulni, de ismert MOD-okkal ilyen nem fog történni.
    A MOD-okkal kapcsolatos tapasztalatok egyébként elég vegyesek, mindig függnek a felhasználás módjától és a telepített programoktól is. Ha konkrét képet akartok kapni a MOD-okról, érdemes kipróbálni többet is. CyanogenMOD7, MIUI, CyanogenMOD6, TheFroyoMOD, stb. Én a FroyoMOD-ot ajánlom, CM7-tel voltak RAM elfogyásos és SMS-t nem megkapós gondjaim (a kettő szorosan összefügg), de az utolsó kb. 10 verziót már nem próbáltam, bár folyamatosan fejlesztik. addamka például meg van vele elégedve, ahogy olvashattad is. Rá kell szánni egy kis időt, kipróbálni, tesztelni a programokat is alattuk, aztán kialakul, hogy melyik a jó. A Gingerbread alapúak egyébként hoznak olyan funkciókat, mint magyar nyelv (CM7 legalábbis), sokkal jobb apps2sd kezelés (külön látod az átmozgatható programokat is, nem csak a már átmozgatottakat, ez nagyon hasznos), hibajavítások, optimalizálások.. illetve az alapfelülete is jobb, bár TheFroyoMOD-ra telepíthetők témák, amiket az XDA-s fórumban lehet megtalálni, ilyen például a Gingerbread téma.

    [ Szerkesztve ]

    Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.

Új hozzászólás Aktív témák