Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • col

    addikt

    válasz szige #1286 üzenetére

    Az a-GPS nem megy wifiről, a szolgáltató hálózata kell a használatához, tehát wap, vagy valamilyen mobil hálózat kapcsolat.

    A legfrissebb magyarországi térképi adatbázis (térképfájl), amit nekem letöltött 2 napja az a 0.1.24.114 verziójú.

    Milyen értelemben kérdezed a "...melyik fogyaszt többet, a mobilnet, vagy a wifi?...".
    A telefon szempontjából energiafelhasználási oldalról valszeg. a wifi, mivel ez egy külön (alkalmanként pluszban üzemelő) adó-vevő részt használ. De nagyban befolyásolja a telefon energia igényét már önmagában az is, hogy milyen szolgáltatói hálózatot, illetve melyik adatátviteli módot használod. (EDGE, GPRS, 3G). A legnagyobb energia igény és fogyasztás a 3G hálózat esetén van. De ha nálad pl. nem elérhető a 3G, hanem csak EGDE pl. akkor ki is lehet nyugodtan kapcsolni a kettős módot, hogy feleslegesen ne is keresse a 3G hálózatot, ezzel "energiatakarékossá" válik.

    Kezdetben nekem sem volt szimpatikus az Ovi Suite. De mára megbarátkoztam vele. Amúgy a Nokia PC Suite programhoz is van térképfrissítő, meg szoftverfrissítő, csak ezeket külön le kell tölteni és telepíteni mellé, ettől kicsit macerásabb a Nokia PC Suite. Az Ovi Suite-be már egységesen benne vannak ezek.

    A memóriakártyáról sajnos csak az összeset lehet törölni, egyesével nem lehet válogatni, és bizony elég hosszadalmas dolog. Kb fél-háromnegyed óra a teljes törlés.
    A törlést követően van lehetőséged már egyesével kiválasztani és a memóriakártyára másolni (telepíteni) a neked fontos térképeket, illetve hangnavigációs file-okat.

    [ Szerkesztve ]

    Si Vis Pacem - > Parabellum. //// Iphone 6 Plus valamint egy Iphone SE (2022)

Új hozzászólás Aktív témák