Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Melanor #3479 üzenetére

    Nyilvánvalóan mindig a használati szokások határozzák meg, hogy mi a számunkra megfelelő. Én azt mondom, hogy mai átlagos igényeket alapul véve az E72 egy elavult készülék, aminek a legfőbb oka a platform (Symbian), illetve a hardveres limitációk (alacsony kijelzőfelbontás, kis kijelző, kevés operatív memória).
    Mondanám, hogy akiknek csak alapfunkciókra kell a telefon, azoknak megfelelő lehet, de az E72-vel kapcsolatos 3 éves személyes tapasztalatom erre is rácáfol, több ponton is. Ezek ráadásul nem egyedi hibák, hanem úgymond known-issue-k, közismert és sokaknál előforduló problémák:
    - sajnos az általad említett, bejövő híváskori lefagyás nekem bizonytalan időközönként bizony az E72-n is előfordult (látom a hívó nevét, de nem tudom felvenni - csak az akksikivétel segít). Nem gyakori, de azért kéthavonta egyszer megesik.
    - a hívásidő számlálóval kapcsolatban is van egy közismert hiba: bizonyos alkalmakkor egyszerűen nem indul el és egy 15 perces beszélgetés végén is kiírja, hogy hívásidő 0:00, így a telefon pontos használati ideje meghatározhatatlan (ezek az adatok a csak kódkombinációval behívható élettartam hívásidő adatokhoz is 0:00-ként "íródnak hozzá")
    - én a telefon általános hangminőségével sem voltam közel sem megelégedve, az egyébként szintén katasztrofális konstrukciójú E66-om (amiben az első évében 3-szor cseréltek főpanelt és így sem tudták javítani a hibáját) ilyen szempontból kategóriákkal jobb volt: tiszta, zajmentes hangja volt, kiváló mikrofonnal. Az E72 hallgatójának hangja ehhez képest borzalom, magasabb hangerőn (értsd: 2/3 körül) már torzít, recseg és ez a probléma sem egyedi. Bőven együtt lehet vele élni, mert amúgy kellően hangos, érthető a beszélgetőpartner, de azért egy prémium-kategóriás telefontól elvárnám, hogy legalább alapfunkciót tekintve maximális minőséget nyújtson.
    - a gyári e-mail kliens szintén katasztrofális, pedig tudja a push-t, de mégis borzalmas, rendkívül megbízhatatlan. Erre persze megoldás egy (fizetős) third party szoftver.

    Szóval a Nokia nálam 2 prémium kategóriás készülékével is azt bizonyította, hogy már régen nem az, mint ami a 2000-es évek első felében volt. Nem szoktam egy márkától kategorikusan elzárkózni, de Nokiám nem lesz többet, ez biztos. Mondom ezt annak ellenére, hogy egyébként az E72 valamelyest a szívemhez nőtt, mert pl. design-t/anyaghasználatot tekintve szerintem mai napig a legszebb/legjobb telefon a piacon és az üzemideje is tényleg rendben van, de tudomásul kell venni: ez még nem okostelefon és a mai átlagos igényeket már messze nem elégíti ki.

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák