Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #32577792

    törölt tag

    válasz hw_8812 #6859 üzenetére

    Látod ebben teljesen igazad van. Én is így tettem. Ugyanezt tapasztaltam. Előbb laikus, aztán kérdező, aztán már szinte kizárólagos "tanácsadó". Egy preferált márkát nyomatva. Egy-két negatív esetre hivatkozva lehúzva, lefitymálva azon márkát/kat, boltokat.A pozitív tapasztalok pedig mintha nem is lennének a fórumban, azokat nem linkelgetik. Ha pedig ellenvélemény, ne adj Isten rossz tapasztalat van azon márkával kapcsolatban, akkor csak user error lehet.
    Ami "német" az csak jó lehet, akkor is ha török, ha lengyel, szlovák gyártja azt. Ez kb. ugyanaz, mint az autóknál, ami német csak az lehet jó. Ha már nagyon kilóg a lóláb, akkor esetleg belefér 1-2 más gyártó is :)

    Melyik a jó mosógép?
    Számomra: amelyik jól és hatékonyan mos. öblít, centrifugáz, jó sok gyártói garancia van rajta alapból, nincs vele mint márka rossz tapasztalatom.
    Eléggé könnyedén elmarad az első 3 mint szempont. Pedig ezeket már független laborokban tesztelik. Meglepő eredményekkel. Igaz a mondás: a sok A betű oltárán, elveszett a hatékonyság.
    Itt például mellőzött márka a Samsung. Nekem 7 és fél évig ment. Nulla hiba mellett. Most egy kilyukadt csövet cseréltem benne és lengéscsillapítót sem ártana. Viszont nem olcsó hozzá az alkatrész. Viszont a jelek szerint, sokáig nincs is szükség rá. ( a mostani plusz ablakos verziók pedig a sok YT videók alapján szériahibásak, nem jól tömítenek)

    Fogyi társadalomba lettünk kényszerítve a gyártók által. Szart gyártanak, kevés élethosszi idővel gyártanak. Sok gyártó, sok termék, sok bevétel kell. Ha egy termék tovább tart az átlagnál, nem veszünk újat, ha nem veszünk, nincs bevétel.
    Neves német márka termékei kakiltak be gari idő után akár egy héttel nálam, volt akinél bepróbálkoztam, hátha méltányosak lesznek, azok is voltak, még választ sem írtak.. Csoda, ha elvárás lett a minél hosszabb gyári garancia idő? Nem, nem a biztosítós külön vásárlás. Ami valljuk be, jó üzlet mindenkinek, a vásárlónak meg lutri, mert hát mégis egy biztosítóval köt szerződést naaa. Azok meg naa, ugye ismerjük őket.
    Jó üzlet a boltnak, mert elad egy jutalékos terméket, jó üzlet a gyártónak, mert nem kell garanciát adnia feleslegesen, hiszen megveszi a vásárló magának külön. Ha gebasz van, széttárja a karjait: nem velem vagy jogi kapcsolatban!
    A régi idők minősége huss. +30 éves lehel fagyasztónk van. Ennek nem probléma, hogy hidegben van télen. Igaz, nem A++++++++++++++-os. Most melyik bír ki ennyit vélhetően? De ugyanez igaz volt pl az energomatra is. Nagyon sokáig szolgált. Igaz, hogy a kádat félig engedte vízzel egy mosás alatt.
    De ugyanez igaz azokra a miele gépekre is, amit pl. egy hozzászólásban olvastam, hogy 40 év után cserélte le egy Beko gépre, amivel teljesen elégedett. Nyilván nem fog kibírni 40 évet neki, sőt eléggé borítékolható, hogy 10-et sem. DE nem is erre tervezik őket már!

    Azt gondolom, ideje lenne egy független oldalt létrehozni, ahová az internet népe a saját tapasztalatát osztaná meg, így mehetne egy nagy nemzeti ajánlási fal. Így viszont, ez ami itt megy.. Hozzászólások gyűjtögetése :C
    Én egyébként a zaporozsecet ajánlom, mert az csendes, és a hőszipkás kályhája rendkívül jól szárít, akár felhúzott ablak mellett is :C

Új hozzászólás Aktív témák