Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Shanagyur

    friss újonc

    Sziasztok, 1-2 hónapja már használom a plexet, de belefutottam egy esetleges hibába vagy csak én configoltal be valamit rosszul és előre is köszönök mindenfajta segítséget. Amennyiben a problémám már kitárgyalásra került itt vagy egy másik topicban, elnézést kérek, egy linket dobjatok és átnyálazom azt.

    plex passot nem használok
    a plex media server egy win10-es gépen fut
    videó transcode ki van kapcsolva
    a probléma lg webOS-es plex alkalmazáson jelentkezik

    A probléma az, hogy ha olyan tartalmat akarok lejátszani, aminél szükséges az audió transcode és bármilyen feliratot akarok beállítani mellé (jelen helyzetben .ass vagy .srt) akkor nem játsza le a tartalmat, a videó transcode tiltása miatt.

    Ha olyan tartalmat játszok le, aminél nincs szükség audió transcode-ra és állítok be mellé feliratot (.ass vagy .srt), gond nélkül lejátsza, video transcode nélkül.
    Ha olyan tartalmat játszok le, aminél nincs felirat, de szükséges az audio transcode, gond nélkül lejátsza azt is, és látom, hogy az audio transcode-ot csinálja is.
    De ha felirat + audio transcode is egyszerre jelentkezne, akkor már video transcode-ot is akarna csinálni.

    A kliensen a felirat égetése automatikusra van állítva, de ha jól tudom .ass és .srt kiterjesztéseknél amúgy se égetné a feliratot, ezért nem értem miért akarja video transcodolni, mikor csak az audio-t kellene neki, hisz ha nins szükség az audio transcode-ra akkor pedig az említett feliratokat gond nélkül, video transcode nélkül, megjeleníti és lejátsza a tartalmat.

    Az esetleges tanácsokat és segítséget előre is köszönöm ismételten.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák