Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kmarci25

    veterán

    válasz flash- #26240 üzenetére

    "A Baseband (telefonálásért, Wi-Fi és Bluetooth kapcsolatért felelős chip és szoftver egysége) leggyakrabban azért frissül, hogy a telefonbeszélgetések közben jobb legyen a hangminőség, avagy olyan helyen is érzékelje a telefonod a Wi-Fi,2G/3G hálózatot, ahol korábban nem tette. Ezt azonban nem érdemes kézzel módosítani, mivel akár végzetes következményei lehetnek, ha valamit elrontasz, az egész készülékedet is tönkreteheted. Tehát mindenképpen a gyári, vagy pedig az egyedi ROM-okhoz mellékelt baseband verziót használd."

    Baseband is the Radio or Modem version depending upon the Phone Model, Carrier and Android Software Stack version. The Radio/Modem file is flashed via Recovery tool (other options are ADB/ODIN). The mismatched Radio/Modem and ROM will lead to things not working. You need to find the matching Radio/Modem for the particular ROM you are running.

    The radio firmware controls basic low-level functions like network connectivity, Wi-Fi, and GPS. Upgrading Radio firmware will fix connectivity issues, increase range or performance, decrease battery usage, etc. Incorrec tRadio frimeware can disable some functions in your phone such as MMS, 3G Data, VM Notifications, etc. Network operators/carriers select the correct version of the Radio firmware that is suitable for the phone, network and bandwidth.

    Egy custom rom bázisa meg sztem egyértelmű: ebből készíti a fejlesztő a moddolt romot. Letölti a gyárit, szépen kicsomagolja, aztán nekiáll, ezt-azt kivesz, hozzátesz, módosít, tweak-eket beleépít, stb. Ezeket is meg lehet tanulni, ha van kedved és időd, eléggé bele lehet mélyedni. Én nyár végén majdnem belekezdtem, minden leírás, tutorial megvolt, átolvastam, elterveztem. Aztán mégsem álltam neki. Hja, boldog, gondtalan egyetemi évek, akkor bezzeg lett volna időm rá... :D
    Szerk.: a stabilitás, teljesítmény, akkumulátor idő sok mindentől függ, nyilván ezektől is. Ahogy írtam én a legtöbb rom esetében nem tapasztaltam változást ha más volt az alapsáv, mint amiből készítették. Egy kivétel volt az S'perience. A többinél nem.Ettől függetlenül én is azonos alapsávra raknám, biztos, ami biztos, vagy egy nagyon jól bevált stockra.

    [ Szerkesztve ]

    "There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

Új hozzászólás Aktív témák