Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • awakening87

    aktív tag

    válasz formula01 #7149 üzenetére

    Ez egy jó megoldás, viszont a link2sd az alkalmazás adatokat (à la /data/data alatti sok-sok könyvtár) nem rakja át, ezért ugyanúgy be tud majd telni a tárhely. Pl. a facebook 20-30 megabájtot is eltárolgat magának, a shazam 7-8-at is, aztán ott vannak még a gmail, a skype, a böngésző, azok sem esznek keveset, stb.stb.
    Ami érthető is, mivel a legtöbb alkalmazás nem találja meg az adatait, ha a könyvtára át van linkelve egy másik helyre, ami mondjuk egy vicc. (kipróbáltam)
    Sőt, a rendszeralkalmazások dalvik-cache fájljait sem teszi át a link2sd (system@*.dex nevűek), ez olyan 50-70 megabájt is szokott lenni, főleg a térkép és társai a nagyok. Kézzel persze át lehet rakni őket az sd-re, majd visszalinkelni, egyáltalán nem lehetetlen, recovery módban lehet vele varázsolni.
    De ha nem használsz túl sok nagy tárhelyet igénylő alkalmazást, vagy van kedved X időnként törölgetni, akkor jó megoldás a link2sd.

    Valahol régebben láttam egy olyan trükköt, hogy ne ~20 megabájt (~12%) szabad hely körül kezdjen el riasztani a rendszer (ilyenkor búcsút lehet inteni a szinkronizálásnak és csak akkor működik újra amikor 20 megabájt szabad hely fölé mész), hanem mondjuk ~2-nél (1%). :C (ezek az értékek ~180mb-os /data esetén érvényesek)
    szerintem ezekkel a kulcsszavakkal megtaláljátok: /data low disk space warning threshold percent android

    [ Szerkesztve ]

    SM-G930F @ BlackDiamond.NFE.PIE.V4.0 | https://www.youtube.com/watch?v=8P6QbTJsb-U&hd=1

Új hozzászólás Aktív témák