Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • awakening87

    aktív tag

    válasz cocus007 #7274 üzenetére

    A sajátomról beszélek, amely ext4-es fájlrendszerű és egyelőre csak Odin-os formában érhető el.
    Úgy készítettem, hogy leszedtem a sammobile-ról az odin-os telepítőjét, aztán fogtam egy ext4+rfs-es recovery-t, amely hibátlanul olvassa az rfs-t (előtte ki kellett terjeszteni a telepítőben levő system.rfs stb. fájlokat a telefon partíció méreteire, különben nem lehet őket felcsatolni), a recovery-ben adb kapcsolaton keresztül felcsatoltam a tartalmukat, majd csináltam belőlük tar archívumot, ebbe az archívumba aztán beletettem a módosításokat, végül az új archívum teljes tartalmát egy új ext4-es fájlrendszerbe bemásoltam, amit a legvégén átneveztem system.rfs-re, data.rfs-re, csc.rfs-re. (Az Odin ezeket a fájlokat várja, teljesen mindegy, hogy mit tartalmaznak, csak a nyers írást végzi, de azt jól :) )
    Aztán ezeket a fájlokat beraktam a megfelelő tar archívumokba, és a .tar legvégéhez hozzáfűztem az md5 értéküket. A partíció méretekre különösen figyeltem, hogy pontosan ugyanakkorák legyenek, mint a telefonban is, különben az odin felülírná az éppen flash-elt partció utáni területet, aminek ki tudja, hogy milyen hatása van (szerintem leginkább szervizes történet)...

    A gyári rom az rfs fájlrendszerű, nincs root-olva és nincsenek is benne fejlettebb governorok, illetve ütemezők, de ez utóbbi kettő csak a kernel függvénye.
    A sima gyárit a maclaw-ék fórumán levő RootGalaxyGio.zip cwm-es zip-pel lehet rootolni, a régebbi okosságok nem működnek, viszont ez a fajta root SuperUser-t használ, amit érdemes frissíteni a SuperSU-ra, pár hozzászólással korábban ezzel is volt már kísérletezés, és szerintem linkeket is találsz.

    A lényeg, ha az enyémet teszed fel, akkor semmilyen reset nem kell, és az is mindegy, hogy milyen fájlrendszeren voltál előtte, mindenképpen ext4-en leszel majd. A recovery a phiexz-féle px-recovery 0.3.6 beta lesz, amely gond nélkül kezeli az ext2/3/4-es partíciókat, és az sd-ext-et is rendesen menti/visszatölti. Az alapsávod, betöltők, stb. nem változnak.

    Ha pedig a sima "érintetlen" gyárit teszed fel a sammobile-ról, rfs fájlrendszeren leszel majd. Az alapsávod, betöltők, belső tárhely infók stb. frissülnek. A recovery ebben az esetben a gyári lesz majd, amely csak az rfs fájlrendszert ismeri, plusz a FAT32-t, ráadásul menteni meg visszatölteni nem is tud. Olyan cwm-alapú recovery-t pedig még nem láttam, amely egyszerre kezelné helyesen az rfs-t és az ext2/3/4-et is, ezért nem tudod lementeni/visszatölteni az sd-ext partíciódat, ami Link2SD használata esetén nem túl szerencsés.
    Arra sem emlékszem, hogy a gyári rom kernelje kezeli-e az ext2/3/4-et, de mintha használtam volna gyári alatt is Link2SD-t, elvileg igen.
    Konkrétan ehhez a gyári romhoz (és még sok másikhoz) van tárhelybővítéses módszer, amelyhez root jog sem kell, csak a kernelt kell lecserélni hozzá, ez is Odin-os. Miután megcsináltad, akkora lesz a /data, amekkora az sd kártyád második partíciója (ext4). Ha pedig nincs bent SD kártya, akkor az eredeti belsőt használja (rfs).

    Gyári reset-et
    - általában a cwm-es romoknál kell csinálni
    - bármelyiknél lehet csinálni, ha gyári állapotba akarod hozni a telefont. A gyári reset-elést mindegyik recovery tudja.
    - Odin-os frissítésnél akkor kell csinálni, ha a telepítőcsomagod nem tartalmazott data.rfs kiterjesztésű állományt (az enyémben van, a gyáriban XXKTT-ben nincs, de pl. a gyári XXKS2-esben van) ÉS fájlrendszert is váltottál, pl. ext4-es Cynanogenmod-ról visszamész az rfs-es gyárira.

    myke01, elképzelhető, hogy igen. Viszont ott még felhasználónevem sincs :) plusz azt nem tudom, hogy mennyire problémás az, ha egy alapértelmezetten magyar rom-ot teszünk fel (az XEH-s csc beállítások miatt lesz magyar, de minimális módosítással ez elkerülhető). Úgy emlékszem, hogy viszonylag szigorúak ott a szabályok.

    [ Szerkesztve ]

    SM-G930F @ BlackDiamond.NFE.PIE.V4.0 | https://www.youtube.com/watch?v=8P6QbTJsb-U&hd=1

Új hozzászólás Aktív témák