Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • heidrich

    senior tag

    válasz tybsen #1055 üzenetére

    Amúgy én is ilyen vagyok, nekem mindig "kavarog" valami a fejemben a telókat illetően, szóval nem vagy egyedül :)

    Nekem tegnap múlt 1 hónapja, hogy Nexusra váltottam egy iPhone 4S-ről, hát eddig vegyesek az érzéseim. Nem bántam meg, hogy váltottam mert úgy állok hozzá, hogy ezt a vonalat is ki kellett próbálnom. Csak mondom 2009. január óta iPhone-t használok, volt 3G/3GS/4/4S készülékem szóval elmondható, hogy eléggé nagyon iPhone user volt az utóbbi években. Ezért is van az, hogy hiányzik a platformnak sok aprósága, leginkább a stabilitás, az appok minősége és az ökoszisztéma. Ha már minőségnél tartunk eléggé idegesítő, hogy ha pl. a Nexus hátlapját kicsit nyomogatom akkor egyszerűen recseg. Mi ez már? Nagyon gáz egy ilyen kategóriájú telefontól. Na ilyen egy iPhonenál nincs, ott masszív fém és aluminiumból van a készülék, annál masszívabb készülékházat még nem láttam.
    Másik ami hiányzik az a kijelző: jó a nagy 4,65"-ös kijelző, a szinekkel is minden rendben, de az AMOLED-el nagyon nem vagyok megéledve, kijelenthetem, hogy csalódás. Beég a kép, sávosodik, fekete színátmenet hiba stb. Egyszerűen nem jó. Jó persze meg lehet szokni, együtt lehet vele élni de zavaró tud lenni néha. Szóval hiába csak 3.5"-ös az iPhone kijelző, de egyszerűen tökéletes a panel, igaz más technológiát használ de engem mint felhasználót az érdekel, hogy jó legyen.
    Alapvetően tetszik az Android testrebaszhatósága, szép az ICS gyári felülete, pláne egy másik rommal (AOKP) még többet ki lehet belőle hozni. Tetszik az appok átjárhatósága, ami javarészt hiányzik iOS-ből.Értem ezalatt, hogy pl. egy Viber hívást símán elindithatok a gyári névjegyzékből, vagy akár egy képet a galérából akárhova feltölthetek egy kattintással ha telepítve van az adott célapp a telefonra. (Twitter, Facebook stb...)
    Szóval van nagyon sok jó dolog ami sosem lesz ilyen jó iOS alatt mivel az egy zárt platform.
    Viszont ami sosem lesz olyan azok az alkalmazások minősége. Igen Androidra is sok alkalmazás van, de nem is ez a lényeg, hanem, hogy azok hogyan működnek, hogyan néznek ki. Itt bizony még elbújhat sok esetben az iOS App Store mögött a Play Store.
    Persze az Android is nagyon fejlődik, azok az alkalmazások amik normálisan ICS kompatiblisek, arra a felületre is optimalizáva vannak azokkal általában nincs baj és szokszor bizonyos appok sokkal többet is tudnak mert nincs annyira limitálva a rendszer mint iOS alatt (pl. Skypenál fileküldés vagy Dropboxnál képek feltöltése a háttérben stb. ezeket nem lehet megvalósitani iOS-en...)
    Szóval én úgy vagyok most ezzel, mindenképpen megérte a váltást mert belekóstolok ebbe a világba is, bevallom őszintén már volt olyan periódusom mikor feltettem hirdetni a Nexust mer rámjött, hogy nekem kell egy iPhone mert mégis csak 3 év után nehéz megszokni egy teljesen más rendszert, pláne úgy, hogy Macet használok.
    De úgy vagyok vele a nyarat mindenféleképpen a Nexussal töltöm, csak már azért is, hogy legyen értelme, ha már megvettem és legalább jól ki tudom tesztelni az Androidot a hónapok folyamán, ősszel meg elválik, hogy veszek-e új iPhonet. Ha nagyobb lesz (annak kell mostmár lennie) és kap valami design modositást és eléggé elragadó lesz számomra az iOS 6 akkor elképzelhető a váltás elég nagy százalékban. Viszont még arrébb van az ősz, majd minden elválik, egyenlőre jól megvagyok a Nexussal.

    iPhone 15 Pro Max Blue Titanium 256 GB | Apple Watch Series 7 45mm Silver Stainless Steel | MacBook Air M1 2020 8/256GB | iPad Pro 11” 2021 M1

Új hozzászólás Aktív témák