Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ck.

    addikt

    Hölgyek, Urak,
    Köszönöm az eddigi válaszokat, sokat segítettek. Kezdő/sok év után iOS-ről visszatérő droidosként lenne még néhány kérdésem, legfőképpen a memóriakezeléssel kapcsolatban:
    Miért van az, hogy 3-4 nap használat után már érezhetően fogy a memória és kezd kissé laggolni is a rendszer? Nő a reakcióidő az alkalmazások megnyitásánál, itt nem kell semmi extrára gondolni, nincsenek mindenféle programok össze-vissza telepítve. Tárcsázó, böngésző, galéria, videolejátszó, mozis app, banki app, kb. ezeket használom leggyakrabban. Bootolás után még van 1,5 giga szabad memóriám, 2-3 nap múlva már csak 3-400 mega mindössze, és innentől már láthatóan lassabban nyílik meg a tárcsázó, az üzenetek, vagy épp a böngésző. Nem nagyon akarja magától látványosan felszabadítani a memóriát, kézzel kell ráereszteni egy memóriaürítést, de sokszor az újraindítás segít legjobban ahhoz, hogy begyorsuljon.
    A másik platformon ezek a dolgok nem voltak jellemzőek, mit tudnátok tanácsolni, hogyan tudnám elkerülni a rendszer bizonyos idő utáni lassulását? Érdemes 1-2 naponta tisztítani a memóriát/újraindítani a telót? Vmilyen appot érdemes erre használni a gyárin kívül, pl. Clean Master? Még a Play Áruházban is főoldalon ajánlják.
    Ki mit mond, hogyan érdemes használni a rendszert, a lehető legjobb hatásfokkal?
    Nem annyira drámai azért a dolog, de míg a tárcsázó boot utáni első napban azonnal reagál az érintésre, addig a 3-4. napon már megérintem, picit várok és csak utána nyitja meg. (alkalmazástól függően simán (0,5-1.5 mp. is lehet.) Ha kitisztítom a memóriát, akkor általában visszagyorsul. Érdemes ezekszerint egy ram tisztítást néha megejteni a gyári feladatkezelőben, vagy külső appal? Csak azért kérdezem, mert régen az volt erre a válasz droidos körökben, hogy felesleges, ezt a droid magának kezeli és többet árt, mint használ, ha én ezt felül akarom bírálni és magamnak bezárogatni/tisztogatni, éppen ezért nem is javasolta senki a task killert. De most meg sokszor olvasom ebben a topicban is pl. a Clean Master-t, hogy használjátok.
    Egy kicsit homályosítsatok fel légyszi.

    Nagyon köszönöm :R

Új hozzászólás Aktív témák