Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • N0rMen

    csendes tag

    válasz sea #25578 üzenetére

    Szia!

    Én ebből 3 verziót ismerek, melyből kettőt láttam személyesen is kollégák készülékein:

    1. Csak aluminium keret: A telefon oldalát védő alumimium keret. Azt írják róla nem korlátozzta a különböző eszközök (wifi, bluetooth, gsm, nfc, stb...) jelerőségét. A keret nem követi a hátlap vonalát, attól elál. Ez mind eszttikailag ronda, mind pedig beleakadhatnak dolgok, gyüjtheti a koszt. S4-en láttam ilyet. Két féle verzió létezik belőle. A régebbi csavaros, az újabb kivitel csappantyús összeillesztésű.

    2. Aluminium keret aluminium hátlappal: Az eredeti hátlapot le kell szedni, és az új aluminium hátlapot a keretre csavarozni. Ezáltal az aksi, simkártya, sdkártya nehezen hozzáférhető. A telefon elvesziti jellegzetes vonalait, viszont jól védi a telefont. Nagyon nagy hátránya, hogy minden rádiófrekvenciás kütyüt leárnyékol. Érdemes ránézni a nagyobb eladóknál a feedback-ekre. (Ne azokat olvasd, ahol az eladó gyoraságát, korrektségét minősítik, hanem azokét, akik ki is próbálták értékelést előtt a keretet/hátlapot). NFC és QI funkciók teljesen elvesznek. GSM, WIFI, BLUETOOTH és GPS jeleket legyengülnek. Szerintem aluminium hátlapos megoldások felejtősek.

    3. Aluminium keret, műanyag hátlap: Aluminium keretbe kell a műanyag hátlapot csavarozni. Az eredeti hátlapot nem kell leszedni, azzal együtt kell a tokba tenni. Ezáltal ez egy kissé vastagabb megoldást jelent az előzőnél. Aksi, SD és SIM kártya itt is nehezen hozzáférhető (le kell csavarozni a hátlapot). Műanyag hátlapnak köszönhetően kevésbé árynékolja az rádióhullámos eszközöket. Teljesen elvesziti ezzel a tokkal is formai sajátosságait a telefon. Ezt is szintén S4-en láttam (ennél, annyival jobb, hogy nem hátlappal kell a tokba tenni a telefont).

    Ezek alapján döntötem én úgy, hogy Spingen lesz az ultra thin tokok közül a megoldás.

    Üdv.
    NorMen

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák