Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • aut119

    csendes tag

    Röviden megosztanám Veletek az elérhető navigációs progikkal kapcsolatos tapasztalataimat:
    1. Igo-tól indultunk ugye, amit azért nem szerettünk, mert lassan áll fel, és sokszor kilép a navigációs művelet első szakaszában (nálam legalábbis út közben már sose lépett ki).
    2. Megszereztem a Sygic-ot. tapasztalat: felhasználóbarát kezelőfelület, rengeteg beállítási lehetőség, logikus menü (jobb, mind az Igo-é szerintem). Kevés helyet foglal, nagyon gyorsan feláll és talál jelet. Eddig minden szuper. Országonként tölthető le hozzá térkép, ez nálam szintén piros pont. Én a Navteq Mo-i térképét próbáltam, állítólag ez a jobb. DE: Budapesti célpontok eléréséhez igen fura útvonalakat javasol. Egyszer sem arra vitt volna, amerre én amúgy mentem volna. Hiába a jobb térkép, ez is hiányos, pl. egy körforgalomban szerinte csak 3, szerintem 4 leágazás van. aztán volt olyan, hogy balra kellett volna kanyarodnom ott, ahol ezt nem lehet. Ezek apró dolgok, de összességében nagyon bosszantóak. hiába a szép felület meg a stabilitás, ha az alapfunkció gyengélkedik. Kiesett a küzdelemből.
    3. Van még: Ndrive. ezt ki sem tudtam próbálni, mert az ingyenesen kipróbálható verzióhoz a Mo. térképet nem, csak K-európát lehet letölteni (a magyar térkép ára 30 €, míg a teljes K-európa 20€, ki érti ezt?), ami közel 500 MB lett volna. Okosban sem jutottam előrébb, de lehet, hogy van megoldás.
    4. Copilot: ehhez valamivel könnyebb pénztárca-kímélő módon hozzájutni, de ennek nincs Mo- térképe, csak Európa, ami 1,5 GB. Úgy tudom, a többihez képest nem nagy szám, ezért nem is erőltettem.
    Összegezve: legjobban a Sygic MobileMaps tetszett, de az útvonaltervezési furcsaságok miatt visszatértem az igohoz. Igaz, hogy sok helyet foglal, lassú meg sokszor kilép ez elején, de út közben szerintem ez most a legjobb.

Új hozzászólás Aktív témák