Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rekop

    senior tag

    válasz dchard #3633 üzenetére

    Átváltottam végül a 30/5-ös csomagra, szerdán voltak itt a szerelők, aktiválva lett. Egy Speedport entry 2i HGW-t kaptam. Sebesség rendben, örültem is hogy végre jó minden, egészen péntek reggelig, amikor észrevettem hogy nincs net(és telefon sem). Hgw-n service led villog és ennyi. Kb. négy óra múlva állt vissza a szinkron, majd aznap délután még egy félórás szünet.
    Hibabejelentés, majd tegnap délelőtt érkezett a szerelő, rámért a vonalra, szerinte hibátlan és elment.
    Tegnap délután 4-kor megint megállt minden, szinkron nincs, telefonban foglalt jelzés. Egészen ma reggel(!) 8-ig semmi változás, majd a net elindult, de a telefon néma. Hgw-n minden led világít, belépve látszólag minden oké, viop registered, viszont a telefon nem működik.
    Szerelő ma ismét megérkezett, kicseréltük a házon belüli kábelt utp-re, és hozott egy másik hgw-t is. Látszólag minden oké ismét, de ma délután négykor ismét elment minden, hgw-n csak service villog.
    Hibabejelentő ismét felhív, azt mondja rámér a vonalra, és érdekes módon pár másodperc múlva lett szinkron, működöt minden(nem tudom lehet-e összefüggés).
    Az előbb ismét megszakadt a net, viszont most a hgw-n csak az "internet" led aludt ki, és fél perc múlva már csatlakozott.
    A korábbi adsl-el is voltak szakadozások(hogy szinkron volt-e nem tudom, sose néztem mert néhány másodperc alatt újracsatlakozott), volt olyan nap hogy a router logjában ~60db újracsatlakozást számoltam, de a napi 5-6 rendszeres volt. Azt hittem ezzel a váltással ez is megoldódik, de sajnos rosszabb lett, mert eddig telefon legalább mindig volt, most már az sem. :(
    Az oszloptól a házig a légkábelt fél éve cserélték, a dslam-tól kb 500m-re lakom.
    Ezt mutatja a speedport a vonalamról:

    Eladó dolgaim: https://tinyurl.com/5n7jmuvj

Új hozzászólás Aktív témák