Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Friczy

    senior tag

    válasz édes #10149 üzenetére

    A helymeghatározásnál elég azt az egy (kettő) mondatot értelmezned, amiből az egyik egy bővített mondat. Pont annyira részletes, hogy lehessen érteni, miről van szó.

    Az, hogy te mit vennél zokon, magánügy. A hagyományos bankoknál többnyire működik olyan rendszer, amellyel ki akarják szűrni a kártyavisszaéléseket, ezek közt van olyan, hogy ha hirtelen máshol kezdenek használni egy kártyát, akkor megkeresik az ügyfelet, hogy vajon tényleg elutazott-e. (egyszer én is kaptam ilyen kérdést) Ugyanígy hirtelen megváltozott költési szokásokat is érzékel a rendszer. Ezeknek önmagában a helymeghatározáshoz nincs közük, de feltételezem, hogy ha a három kártyám közül az egyik egyszer itt, a másik meg ott jelenne meg, akkor ezt szintén kiszúrná a rendszer.

    Az meg, hogy a bank vajon le tud-e rázni azzal, hogy ha kikapcsoltad a biztonsági funkciót, akkor ő nem sáros, eléggé kétesélyes, Magyarországon pl. adott összeg felett a bank állja az ellopott kártya használatából származó veszteséget (törvényi kötelezettség, nem jófejség), így nyilvánvaló, hogy igyekszik csökkenteni a lehetséges veszteségét. A Revolut ugyan angol szolgáltató, de nem vagyok biztos benne, hogy nem kell-e a szolgáltatási terület szerinti jogszabályoknak is megfelelnie (nem vagyok jogász), de ha egy párszor belefut olyan kártyaproblémába, ami neki jelent veszteséget, biztos, hogy elkezd ellene védekezni, függetlenül attól, hogy te kikapcsolod a helyalapú biztonságot (ami persze csak annyit jelent, hogy a telefonod helyét nem veti össze a kártyahasználat helyével, értelmezz te bármi mást is) vagy sem.

Új hozzászólás Aktív témák