Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pot63

    csendes tag

    Sziasztok!

    Van olyan, aki átalányban (egyenletes részszámlán) van, és nem diktált? Én azt szűrtem le a tájékoztatókból, hogy annak volt érdemes soron kívül diktálnia, akinek idén a szokásostól eltérően alakult a fogyasztása, és aki nem diktál, annak megbecsülik az óra állását. Szóval ezt a becslést én úgy értettem, hogy a fogyasztási jelleggörbével fognak számolni.

    Ehhez képest úgy fest a legutóbbi számla alapján, hogy simán beszorozták az eddigi hónapokat az egyenletes részszámlák m3 értékével, hogy az volt július 31-ig, utána meg jön az új rendszer. A két számítás között kb. 80 m3 a különbség. (A gázóránk szinte pont a két érték között volt, ezért is nem diktáltunk.)

    A közzétett jelleggörbe szerint az éves fogyasztás 62,6 százalékon áll augusztus 1-jén, míg egyenletes részszámlákat összeadva az éves fogyasztás 58,3 százaléka jön ki. Ha ezt a "becslést" nem augusztus 1-jére végzik el, hanem mondjuk június 1-re, mert mondjuk akkor ér véget az eredeti rezsicsökkentés, akkor ennél is torzabb eredmények születnek. Ezért sem tűnt logikusnak, hogy csak összeadják a részszámlák m3 értékeit aug. 1-ig.

    Tudom, lehetett volna diktálni, meg nem a világ vége a kijött különbség a mi esetünkben, de azért bosszantó. (Aki jobban az átlag fölött van, annak nyilván ez a különbség is nagyobb.)

Új hozzászólás Aktív témák