Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • CHIPman

    nagyúr

    Üdv.
    A lakásban két router van alapvetően egymás mögött, modem->dlink->tplink elrendezésben. Ki akartam cserélni a két routert(modem->tplink->dlink) elrendezésre. A csere után nem volt internetem, ezért elkezdtem babrálni a beállításokban, és valószínűleg mindkét routeren kikapcsoltam a NAT-ot. Később kiderült (környékbeliek tapasztalata alapján), hogy az internet-kimaradás a szolgáltató hibája volt, nem az enyém. Tehát közben visszajött az internet, és megy is, de csak akkor, ha csak egy router van bekötve, és arra egy gép LAN-on. Ha bekötöm egymás mögé a két routert, akkor nem megy, és WiFi-n sincs internet.
    A legnagyobb gond, ogy mivel kikapcsoltam a NAT-ot, ezért egyik router admin felülete sem elérhető, és az alapértelmezett átjáró is a szolgáltatóé, nem pedig 192.168.0.1 vagy 192.168.1.1.
    A dlink routeren a gyári fw van, resetelni próbáltam, de valamiért akkor sem lesz elérhető róla a 192.168.0.1, illetve az átjáró is a szolgáltatóé marad. A TP-linken openWRT van, SSH-n sem érem el, és a LuCi-t sem a 192.168.1.1-en.
    Előre is köszönöm a segítséget.

    hardverapro.hu/tag/chipman

Új hozzászólás Aktív témák