Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • TomPack

    őstag

    válasz Mike81 #4228 üzenetére

    Szerintem ebben az őrült világban örülnünk kéne ennek a hírnek! Hurrá! Ne pakolják el a műhely végébe a gyártósorokat, reszeljék csak tovább azt az Exynost, jó lesz az!
    És az is jó lesz nekünk, hogy 10 év múlva nem csak az Apple és az Oppo telefon marad a piacon! ;]
    Nem sok telefongyártó mondhatja el magáról hogy házon belül mindent legyárt magának (oled kijelzőt, memóriát, háttértárat, csúcs SOC-ot, stb), ezek közül az egyik a Samsung!
    Teljesen egyértelmű és felnőtt döntés egy ekkora cégóriástól, hogy nem fogja veszendőbe hagyni a csúcs Exynos vonalat sem, és nem fogja kiszolgáltatni magát Amerikának és Kínának sem. Mit csinálna a Samsung csúcsproci nélkül, ha az Apple-nek vastagabb a pénztárcája, vagy a "politikai nyomása" taiwanon, és lefoglalja a TSMC gyártási kapacitását? Vagy ha esetleg beüt a civakodás Taiwan felett akkor ki garantálja majd a Samsungnak, -a világ egyik ha nem a legnagyobb mobilgyártójának jut-e majd elég Snapdragon proci, ha majd teljesen leáll a termelés pl kínai bombázás miatt?
    A TSMC ugyan próbál tawanon kívűl is érvényesülni, de nem tudják hozni azt a minőséget, ugyanazt a (kevés) selejtmennyiséget ugyanazon az áron. A taiwani munkaerő nagyon precíz, és olcsó az ottani gyártás.
    Még a Samsung sem tudta otthon Dél-Koreában ugyanolyan minőségben gyártani a saját gépsorain a 8gen1-et még az Exynos 2200-el együtt, -amik gyakorlatilag megegyeznek a gpu-t és a modemet kivéve- A 8gen1+ -t viszont már a TSMC gyártotta, azzal nem is volt probléma, de a 8gen1 nagyon melegedős lett, és drága mert a 60%-a kuka lett.

Új hozzászólás Aktív témák