Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • n0k0m_

    tag

    válasz #65755648 #109231 üzenetére

    Először is köszönet a segítségért a HDMI kábel stb. kiválasztásában.

    Válaszolva: Nekem a 1169-es frissítés óta f*sta össze magát a Ks7005 (svéd verzió). A hangfelismerés teljesen lefagyasztja a tv-t, a sima képbeállításig is várni kell majdnem fél-egy percig. A gyári verzió hibátlan volt :/ Nem értem. PC-re kötve annyira nem érint, de mégis azért...

    Rövid összefoglaló amúgy a tapasztalataimról:
    Képminőség nagyon ott van, fényerő fenomenális, de ezt tudtuk eddig is.

    Kiemelve a hibákat:
    - Az "edge lit screen" nagyon látszik, nem egy OLED. Széleken beszűrődik a fény, főleg látványos, ha nincs 16:9-re húzva a kép (filmeknél pl.).
    - Belátási szög nem ideális, szemből nézve a képernyő elé tett szűrő jól működik, de oldalról kiszürkül a kép. Monitornak használom, sajnos a széleken így is látványosan szürkül ~1 méterről nézve.
    - Display port hiánya miatt 8 bit színmélységgel kell beérni HDMI kábelen, 10bit + chroma miatt szövegek olvashatatlanná válnak Windows alatt. 8-10 bit közt mondjuk nem láttam különbséget HDR tartalomnál se.
    - Windows Creators edition még nagyon kiforrotlan. "Teljes" RGB alatt nem is működik (egyébként szebbnek láttam a képet úgy). Ki-be kell kapcsolgatni folyamatosan a display settings alatt. Érdemesebb a TV youtube app-ját (megy már a youtube HDR az új update óta) és az USB lejátszást használni!
    - Képbeállításokat hajlamos elfelejteni, folyamatosan állítgatni kell a kívánt beállításokra és logikátlan miért tilt le bizonyos funkciókat (pl. a dinamikus kontraszt néha le van tiltva, néha nem). "Új eszközt észlelt, kívánja beállítani..." gép újraindítás után.
    - Ez inkább tipp: Game mode PC-n úgy állítható, hogy a forrás kiválasztásánál a PC-re állva felfele gombot kell nyomni és át kell állítani "Játék konzol"-ra.
    - Fényerő furcsán működik. Nem sötétíti a nagyon világos részeket, de a fekete jól beállítható, főleg filmnézés közben. Ajánlott beállítások nagyon egyszerűek PC alatt: háttérvilágítás maxra (20-ra) húzva, fényerő 45-re téve, kontraszt 100, élesség 0-20.

    Összességében azonban abszolút elégedett vagyok. Outlet-be 249-ért zsákoltam a 49 colos TV-t és ég és föld a képminőség ahhoz képest amit eddig valaha láttam (pl. sima led-es 4k TV-k). A fényerő miatt (na meg persze az ára) nálam nyert OLED-el szemben is, de tény, hogy a fekete miatt más kategória. SDR tartalom nagyon ott van, de a HDR még kicsit kiforrotlan, nehéz tartalmat találni rá. 4k szerintem kihasználható már bőven, jelenleg egy rx 570-es videókarival szépen eldöcögnek az egyszerűbb játékok 4k-ba is, de 2k alatt se szégyelhető a képminőség, amit kb. minden játék alatt kihajt.

    Akinek van, azzal szívesen eszmecserélnék KS széria kapcsán. Rengeteg beállítás/tipp/okosság van amit meg lehetne osztani egymással.

Új hozzászólás Aktív témák