Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Milka 78

    nagyúr

    válasz sfknasty #138298 üzenetére

    Nekem is hasonló tapasztalataim vannak vele.
    Nálam a dts (szarvas hiba, bár eddig összesen 2db film volt amit e miatt DD-be kellett átalakítanom)/dolby vision (ezt a jövő eldönti, de pl az lg ugye simán kezelték...és egy ruppót nem ért, mert értékelhetetlen volt a képük) ami hibának számít és a Tizen nekem kicsit kötött a webos/magic remote után. Etére egy webos3-as tv is köröket ver rá és igen az lg beépített lejátszója szerintem egy flex korongot is lejátszott volna...e téren azért kéne fejlődni a Samunak.
    Még a mozgás megjelenítése volt kicsit furcsa az lg-n nevelkedett szememnek, de ez kizárólag sd/tv adásoknál volt igaz, pl fhd/4k rendben van...mintha a gyengébb minöséggel volna egy kis galiba, de most már fel sem tűnik.
    A betekintési szöge meglepően jó egy va panelhoz képest. Egy 55-ös tv-t 2.5 méterről simán tudom bárhonnan nézni egy 3 méteres kanapéról, nincs romlás. Ugyan ezen körülmények között a 49uh661v és az 55sm8500 csak középről nézhető, ellenkező esetben a szuper nagy látószögű ips panel a maradék feketéjét is eldobta/szürke lett minden...mondjuk a 48-as Sharp Aqus tv-m (szintén va panel) kb 10cm-es mozgásra is invertálódott, begörcsölt a nyakam a filmek végére és a kanépt is kiültem egy ponton :)) . Oké a q80-am jobb volt e téren, de ugye ott +100 ropi alsó hangon. Minden esetre kicsit túl van ez a betekintési szög tolva, de való igaz én is drassoltam tőle és felültem a para vonatra.
    A hangja mérföldekkel jobb, mint bármely eddigi tv-mé pedig volt közötte Harman-Kardon bazsevás is. E téren is a q80 picit jobb volt.
    A local dimming is tökéletesen teszi a dolgát és bár a 48 zóna azért nem oscar díjas, de egy jó beállítással baromi élvezetes lehet egy 4k/hdr mozizás, tök sötétben. Oké a q80 e téren is egész komolyat domborított, és igen az lc pontosabban tette a dolgát, de pl a fent említett sm8500 a kanyarban sem volt ehhez képest és az inkább közelebb van árban mint a q80 (245 volt és 280 a q70...a q 80 meg 400k volt kereken).
    Én baromira elégedett vagyok vele annak ellenére is, hogy nem hibátlan tv, de a 80-as legyen bármilyen jó tv is nekem nem ért 400-at...az már más kérdés, hogy a 82 elméletileg ugyan az mint a 80 és 315-öt viszont simán megér, arra rámennék ha most vásárolnék, főleg annak tükrében, hogy a q70 csak 25 ropival kevesebb :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák