Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BBéci

    titán

    válasz 206 cc #35334 üzenetére

    Nem csak szolgáltatásokban, hanem képminőségben is van különbség a 6800 és a 7000 között.

    A tesztekben olvasható kalibrált értékeket másolni hatalmas hiba, ezt többször kipróbáltam, aztán műszerrel megvizsgálva kiderült, hogy inkább rontott az alaphelyzeten, mint javított. Másképp lett szar.
    Ha belegondolunk, ez teljesen logikus.
    Amennyiben lenne egy mindegyik tévére érvényes számsor, akkor a gyárban azt állítanák be alapértéknek, nullával, vagy huszonöttel, 50-nel jelölve. Ezzel szemben a helyzet az, hogy a panelek között jókora a szórás, például az egyiken jobbra kettővel kell elhúzni a magenta csúszkát, hogy szabványos értéket kapjunk, a másikon néggyel balra. Ezért adnak meg egyre ritkábban és kevesebb tesztoldalon számadatokat, mi sosem tettük, tesszük.

    A panel optimálistól való eltérését korrigálják a kalibrálással. Úgy is mondhatjuk, nullára, középállásba húznak mindent, ami el van csúszva. Hasonlítsátok össze a különféle tesztoldalak "out of box" mérési ábráit! Teljesen eltérő a színoszlopok hossza a görbék futása. Ahány tévé, annyiféle adathalmaz.

    Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

Új hozzászólás Aktív témák