Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Pool_

    tag

    Szerintem kicsit túl van spilázva ez a felhősödés, én végignéztem egy rakás TV-t a hétvégén, és egyiken sem vettem észre felhősödést normális működés közben (nem fekete képernyőt nézegetve, hanem filmet).

    Más:
    Ugyanígy túlzásnak tartom a kalibrálást otthonra is amit itt annyira elengedhetetlennek tartanak egyesek.
    Nem mindegy hogy az a szerencsétlen hupikék törpikék hupikék vagy hupikék-0001%?
    Ha nincs mellette szín hű tv akkor a senki nem venné észre hogy kalibrálva van vagy sem.
    A kalibrálás nem nekünk lett kitalálva, hanem az olyan grafikusoknak akiknek fontos hogy ugyanazt lássák a monitoron amit a valóságban is fognak majd. A többi csak parasztvakítás, mert otthon pont elég annyi amit be lehet állítani a menüből. (kontraszt, stb). Ezzel meg játszani kell, de a színekben nincs azért olyan erős különbség kalibrálva vagy anélkül hogy bárki is észrevegye ha nincs a kettő egymás mellett.
    Valaki itt azzal jött hogy lehet hogy az operatőr egészen más színvilágot álmodott meg, és milyen rossz nekünk hogy picit másképp látjuk. Erre is csak ezt lehet mondani, hogy nincs két egyforma emberi szem. Mindenki színtévesztő valamennyire, szóval alapból kizárt hogy ugyanazt lássam amit az operatőr is látott.
    Szóval szerintem aki a kalibrálást úgy állítja be mint elengedhetetlen dolgot egy otthoni felhasználónak, az vagy ebből él, vagy már megvezette valaki aki ebből él, és igyekszik meggyőzni magát és másokat hogy nem kidobott pénz volt.

    Peace :)

Új hozzászólás Aktív témák