Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Markizmark

    addikt

    válasz Bitpalace #64335 üzenetére

    Csak a porszívó kilowattnál kezdődik, itt meg 200W-ról beszélünk, az ötöde.
    Nálam is egy körön van minden ami a szobámban van, egy darab 16A-es (elbír 3680W-ot) kismegszakítón és ugyanekkora áramra van méretezve a vezetékezés is minden konnektor és lámpa felé. Van saját klíma, hifi, tv, laptop, xbox, 1 asztali és 1 álló lámpa 3×40W spot a plafonon és mégsem veszi észre semmilyen érzékenyebb elektronikus eszközöm (se a TV, se a box, se a gép), ha például a klíma kompresszor bekapcsol (pedig az 1500W) vagy fölnyomom a vellanyt.

    Én a hibakeresést mindenképpen a kapcsolónál kezdeném. Az a legolcsóbb. Egy LED vagy kompakt fénycső csak drágább lehet. Másfelől ha tényleg a feszültségesés a gond (tegyük fel nem megfelelő a vezeték méretezés, vagy a lakásba bejövő, vagy a szobába menő) akkor a lakás újravezetékezése a legdrágább és nem is olyan egyszerű. Én nem azzal kezdeném ...

    Egyébként ha jól tudom akkor a TV tápjának (meg a PC-nek is) még 110V-al is el kéne boldogulnia, annyira meg csak nem esik le a fesz egy rossz hálózaton, ha rákapcsolok valamit. Régebben volt nálunk egy vezeték összeégés és 100-400V-ig minden megtalálható volt a konnektorban. 100V körül kezdett az LCD tv fényerőt ejteni és akkor kezdett csíkozódni. Megjegyzem azóta is tökéletesen működik.

    [ Szerkesztve ]

    Mérnökök nélkül a tudomány csak filozófia.

Új hozzászólás Aktív témák