Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gyeniko

    őstag

    válasz pandion #84634 üzenetére

    Abban tökéletesen igazad van, hogy - amennyiben a feltételek ezt előre nem rögzítik - akaratod ellenére ne telepítsenek a TV-dre semmit.
    Az is valószínű viszont, hogy a sokmillió felhasználó közül országonként és fórumonként néhány tucat embert érdekel ez, a többieket nem. Azt is el tudom képzelni, hogy a nagy számszerű többség (gondolj csak az átlag amerikaira) örül, hogy nincs vele gondja, nem kell rá ügyelnie, csak bekapcsolja és nézi úgy, hogy mindig az elérhető legújabb fw fut a készülékén.
    Nekem még egyik Samu TV-m sem telepített frissítést az akaratom ellenére, pedig most is van jónéhány.
    Személy szerint nem értek egyet azzal, hogy a frissítések inkább ártanak, mint használnak, mert ennek nincs logikája. Logikája annak van, hogy a frissítések során újabb védelmeket építenek be a készülékbe a hackelgetés ellen, de egy jóhiszemű user-t nem kellene, hogy zavarjon.
    A fw frissítések célja elsősorban az ismert hibák korrigálása, vírus elleni védelmek és a szolgáltatások/funkciók javítása. Esetenként - nyilvánvalóan nem szemétségből, hanem pl. licenc okoból - törölnek is funkciókat. Ezért fontos, hogy - ha valaki segíteni akar a gyártónak a termék fejlesztésében -, akkor a hibát feléjük is jelezze.
    Előfordul, hogy hibáznak és az új fw valamely funkciót elrontja, de ezt korrigálják később.
    Azért is láthatjátok ennyire sötéten a dolgot, mert nálunk sokkal kevesebb app érhető el, mint pl. az USA-ban, ahol nem csak több, hanem jobb app-ok is kerülnek fel a frissítéskor.
    Uff! :)

    Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!

Új hozzászólás Aktív témák