Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • st6969

    őstag

    válasz giorgiosixx #89669 üzenetére

    Szerintem jóval olcsóbban megúszod, ha inkább ezt a megoldást választod (F széria tulajdonosként sajnos tudom, hogy hiába aktiválod a BT-t a szervizmenüben):
    (linkelni most sajnos nem tudok) Veszel egy DAC-ot ebay-en, kb. 3000Ft, meg veszel egy bluetooth transmittert, ami még kb. 2000Ft. USB csatlakozású táppal kérd, így a tv-ről fixen megtáplálható bármelyik USB aljzatról. A DAC-ot csatlakoztatod az optikai kimenetre, a transmittert a DAC-ba, és bármilyen bluetooth fülessel használhatod. Még az az előnyöd is megmarad, hogy függetlenül szól a tv hangszórója és a fejhallgató, nem kell dugdosgatni a jack aljzatba semmit. Egy kényelmi jellegű probléma van, amire még egyelőre nincs megoldásom: minden alkalommal, amikor használni szeretnéd a bluetooth fejhallgatót, a oda kell ballagni, és a transmittert bekapcsolni. Olyan transmittert kéne felkutatni, amin mechanikus kapcsoló van,és azt mindig ON állásban hagyni. Egy másik (kicsit drágább) megoldás: kapható olyan DAC is 40$ körüli áron, ami tud bluetooth-on keresztül továbbítani, így egy eszközzel kevesebb. Ez utóbbit nem próbáltam.
    Illetve még egy hátrány, de az nem a bluetooth átvitel "hibája": előfordulhat, hogy ha pl. filmet nézel (belső lejátszóval próbáltam), akkor az optikain kiadott hang késik. Menüben lehet időzíteni, de nekem csak késleltetni sikerült. TV nézésnél nem volt ilyen gondom.

Új hozzászólás Aktív témák