Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    válasz csimpok #10071 üzenetére

    :)
    Persze, hogy állítgattam pár dolgot, mivel nem megy. De egyrészt nem összevissza, másrészt nyilván ment előtte bios def-fel is, ill. írtam, hogy azóta is próbálkoztam ezzel.
    Úgy kezdtem ahogy írtad. 44-es szorzó, két TDP kitolva, auto fesz. Így is fennált a probléma, plussz a verdeste a 78-80 fokot, ekkor mg a hővédelemre gondoltam. Utána kezdtem el visszavenni a feszt offset-tel. MAjd amikor ez sem segíett, akkor kezdtem a többi beállítással játszani: tuning vissza, fesz vissza, stb...
    Futott azóta már alap órajelen, auto feszen, úgy hogy csak a TDP-k ki voltak tolva (hogy az biztos ne fogja vissza). Aztán úgy is, hogy mellé a thermal throttling és over temp protect ki volt lőve. (ekkor már eleve 60 fok alatt volt a max hő)
    És futott úgy is (jelenleg is így megy), hogy volt egy bios default visszatöltés és SEMMIT nem változtattam. (csak az ACHI-t engedélyeztem, hogy induljon a Win).

    Szóval nyilván ami adja magát ennyire egyszerűen , azt már kipróbáltam sajnos.
    @Kvg:
    Nem fut semmi a háttérben. Szintén írtam, hogy néztem taskmgr-t. cpu % és cpu time alapján sem zavar be semmi. De extra taskot sem látok. Amit lehet már kiiktattam. Az sem segít, ha kilövök mindent kézzel, ami rezidens. (Realtek Audio panel, MSI Afterburnek, Speedfan, NOD letiltva, stb...).
    A többi háttérben lévő szutykot meg alapból ki szoktam pucolni, se java se adobe updater nem fut pl, de még pl. a 3Dmarkhoz szükséges systeminfo service-t is kilőttem a halálba.

    @gézu
    Nincs bekapcsolva power saving. A feszeknél volt auto-n (def órajelen), auto-n 4.4ghz mellett. offset -0.080V és fix 1.280V-on. Ezek nem voltak hatással rá, ugyanúgy visszaesik a teljesítmény. (Adatlapot kitölthetem, de nekem Phenom X4-em van, ez nem az én gépem, csak segítenék belőni. :) )
    Egyébként Asrock P67 Pro3 B3, 2500k, 2x2GB Kingmax DDR3-1333, Arctic Freezer Xtreme rev2, Win7x64 Ultimate SP1

    @-Zeratul-
    Nálam totál alapon és auto fesszel is ezt csinálja. Ill. én eleve AVX-es linx-el teszteltem.
    A simát is futtattam azóta, de csak kínomban. :) Ua, csak más Gflops-ról esik vissza.
    AVX 4.4-en: 104Gflops-al indul, aztán visszaesik kb 77-78-ra és beáll erre. 74-75 fok max.
    AVX-es alapon: 85-ről indul, 68 körülre esik vissza. max hőfok 58-59.
    Sima linx: 68 körül indul, ha jól emlékszem és 55 körül áll meg. Max hőfok még kevesebb 3-4 fokkal.
    Instabilnak nem mondanám, mert az AVX-es is futott már többször 1-1.5 órát kb. 4.4-en is.
    Mondjuk tovább szoktam tesztelni, de a visszaesés miatt nem láttam értelmét még 2-3 órát futtatni.

    Majd tolok screenshotokat, hátha abból kiderül valami, de már tényleg mindent kipróbáltam és tök alapon sem jó. Tuningot se ma kezdtem.

    szerk: Még egy ami eszembe jutott:
    Win7 power managmentje is rendben van látszólag. Max cpu state=100%, screensaver és a mmonitor kikapcsolás van csak belőve.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák