Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #19617792

    törölt tag

    válasz Márton #21747 üzenetére

    igen, mert a HT-s processzor mag a simához képest ugyan valamelyest több erőforrással rendelkezik (egy-két dolog duplázva a két szál miatt), viszont nem tekinthető két teljesértékű magnak a HT-val megoldott két szál, hiszen nincs mögötte annyi erőforrás. és ha a Windows ütemezője úgy osztja szét a szálakat, hogy a szoftver kettő szálja pont egy fizikai magra esik, akkor az a két szál egymás erőforrásaival játszadozik, egyiknek se elég.
    nem kell konkrétan minden erőforrást maximálisan kihasználnia, elég csak a megosztottakat terhelnie és máris le van fogva a számítási kapacitás. maga a Windows ütemezője nagyon szórja szét a szálakat, emiatt is van az, hogy az olyan energiatakarékos funkciók, amelyek egy komplett magot kapcsolnának le, az adott magok sosincsenek elég ideig kellő idle állapotban, mert a Windows rásóz egy feladatot. ez nem feltétlen hiba, ennek van előnye is, így biztosan kihasználásra kerül a CPU minden erőforrása, nem az lesz, hogy betorlódik minden feladat egy olyan CPU magra, ami már "lockolva" van egy feladattól.

    ez megfelelő optimalizációval simán kiküszöbölhető, de egy picit foglalkozni kell a Windows ütemezőjével is, ami a Bulldozerhez kiadott hotfix esetén látható. nem kell óriási gyorsulást várni, csak valamelyest az optimálishoz közelítő működést.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák