Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Memora

    senior tag

    válasz SipiBcs #33561 üzenetére

    Szia, köszi a kimerítő választ! :C

    Igazából én az alaplap gombjait nem akarom nyomkodni (most állítottam be pl: SSD-hez a konfigot), inkább egyenként visszaállítgatnám a BIOS-ban az értékeket alapra. Vajon van az alapértékekhez valami leírás valahol a neten? Pl: a topic összefoglalójában is van pár, talán számomra is hasznos info.
    A ram egyébként valószínűleg rossz beállításokkal megy nálam amióta megvan, mert nem nyúlkáltam hozzá, és 1.620 V a DRAM voltage (AXTU szerint), a VTT voltage pedig 1.051, így nagyobb a különbség, mint 0.5 V.
    Épp most vennék 2x4GB-t a jelenlegi 2x2GB helyére, de még nem nagyon sikerült döntenem melyik típust kéne választanom.
    Most épp átállítottam a CPU voltage offset értéket +0 Volt-ra (valamiért mínuszban volt), és végre ismét "észrevette" az AXTU, hogy a CPU hőmérséklete a beállított határérték felett van, és felpörgette kicsit a ventit.

    A lenti screenshot-on lévő beállítások voltak mindig, csak most valamiért elállítódott a CPU voltage offset érték, és nem tudom, mi volt az alapbeállítás, ill. a CPU ratio-t állítgattam néha, de eddig mindig visszaállt automatára, ha nagyobb teljesítmény kellett, megemelte, egyébként kb: 1600-2200Mhz körül mozgott, de most valamiért Fix-en van. Ebből gondolom azt is, hogy a ram (vagy a ramvezérlő) nem jól van kalibrálva.

    Fancy quote placeholder

Új hozzászólás Aktív témák