Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Léolo

    csendes tag

    Black Mirror s03e01

    Nekem így első nézésre és friss élményként inkább azt mondanám, nem tetszett.
    Olvastam, hogy egy-egy rész általában egy settingből indul ki, tehát itt adott volt az ötlet, hogy retro sci-fi sorozat, és erre építettek rá mindent úgy, hogy egyben egy decens BM rész legyen.

    Érdekes, hogy az említett műfaj bárgyúságát a történet szerinti való életbe (emberek viselkedésébe, szófordulataiba, etc.) is beépítették.
    Eleve a szőke főszereplőnk gyermek matinés gonoszsága. Értem én, hogy egy zseni programozó és közben lelkileg ovis, de nem tudtam elhinni. (Hogy van ilyen, vagyis, hogy ha van, akkor az így néz ki. Nem. Ennyire nem gyermek-matinés, szerintem, már amennyiben egy zseni kódoló egyébként.) Vagy gondoljunk a másik csávónak a heroikus tettére, amikor megy megjavítani a hajóban valamit. Nem folytatom további példákkal.

    És nem értem:
    1
    hogy DNS-ből hogyan építi fel a digitális térben a személy teljes személyiségét, emlékeit. Honnan a francból tudná, hogy mi újság az irodában, satöbbi. Nem úgy, mint a White Christmasben, ahol 100%-os hitelességgel volt ez felépítve, mármint, hogy hogy lesz belőled egy program, miközben úgy érzed, te vagy az.
    2
    az űrhajón az emberek honnan tudnak mindent, hogy nyalóka, itt és itt tartja, így kell betörni hozzá, stb?

    Ezek, és egyéb elemek miatt, amik szintén levontak a hihetőségéből nem szippantott be, ellentében szinte az összes korábbi résszel.

    Összességében nem nagyon látom azokat az elemeket, amik elemelik, és megkülönböztetik a BM-t más sorozatoktól. Eddig ez a második happy endes, ez önmagában talán nem baj, és a szexelés és (programozott) univerzumok felfedezése végtelen időkig, mint boldogság, mint elvileg happy end legalábbis elgondolkodtató.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák