Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gyugyo79

    addikt

    válasz hito #1932 üzenetére

    Főleg, hogy sok minden ami van mind a 2 -re , sem ugyan olyan azért az adott speciálisan sok helyen azért módosított linux alatt.
    A SteamOS Játék mód és az alá tartozó rendszer csak játékra "jobb". Főleg olyannak nem ajánlanám a Asztali módot akinek nincsenek alap Linux ismeretei és nem elég az ami grafikus felületről elérhető és már jól megvan csinálva. Bármi amihez konzol kell ott azért az alap Linux leírások sem elegek sok esetben.
    Példa: VPN > openVPN (ami még nem egy céges komolyabb amit max az informatikus állít be akkor is ha fut rendesen)
    Félig már implementálva van be lehet állítani de nem lehet vele becsatlakozni mert hiányzik még egy csomag. Ehhez:
    1. adj jelszót a felhasználónak > ez megy kb mindenkinek meg 1 x kell.
    2. engedélyezd, hogy a rendszer partíció írható legyen > ez már lehet elgondolkoztat pár embert + mindig meg kell csinálni
    3. rakd rendbe, a pacman-key -t > no itt lesz baj sokaknál
    4. telepítsd a hiányzó csomagot > ez már megint menne annak aki tudja mi hiányzik neki de azért nem egy win ahol tudja már mert megvan a tapasztalat.
    Ráadásul a pacman sem az ami elsőnek szembe fog jönni egy keresésnél.
    5. zárd vissza a rendszerpartíciót ezt megint-csak mindig meg kell csinálni.

    Igen a pacmant csak egyszer kell rendbe rakni. De akkor sem ez az a Linux amire azt mondanám egy kezdőnek, hogy nézd meg milyen egyszerű már egy linuxot is használni :)

    Én jelen állapotában inkább mondanám azt, hogy:
    Elsőnek meg kell nézni, hogy tud e mindent a linux és ami ott van és használnánk az jól-működik e. Ha bármi hiány van akkor kell egy Win sajnos is.
    Játékra a SteamOS kb. kötelező ami fut alatta az sokszor már csak azért is mert a HW messze menően testre szabhatóbb szóval szerintem azt már csak ezért is hagyni kell fent. A Windowsra viszont még kell egy jobb driver. Minimum azt meg kell még oldaniuk, hogy a hang átmenjen rendesen a külső kijelzőre DP/HDMI -n.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák