Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Golota

    aktív tag

    válasz sfefe #74531 üzenetére

    Nem kell 1 milliót órára költeni, hogy különleges legyen. Nyilván 50K keretből nagyon extravagáns órát maximum gagyit fogsz venni. Én nem is ajánlom a nagyon sok flikk-flakk csiribirit egy órán, mert hamar ráunsz.

    Az általad linkelt órák között a "nyitott szív" a kvarcoknál (tudtommal) kizárt, csak a mechanikus órák között van ilyen. Ennek pont az a lényege, hogy látod a szerkezetet. A kvarcnál nincs mit nézegetni, szóval ezt a stílust ott elfelejtheted.

    A Festinára azért "fújnak" sokan, mert nem "igazi" óragyártó, csak divatcikket gyárt. Az, hogy Citizen (Miyota) kvarc van benne, semmit nem jelent, filléres darab, nagyon sok olcsóbb órában van. Mondjuk ez nem feltétlenül rossz dolog, elég megbízható szerkezetek. A divatórák között nagyon sok elnagyolt tervezésű, kétes minőségű és a viselést nehezen tűrő darabok vannak. Képeken általában jól néznek ki, de gyakran full gagyik.

    Mitől lesz extravagáns, ez nézőpont kérdése. Lehet a tok formája, a számlap elrendezése, színe, stb. Ha tetszenek a chronok, érdemes megnézegetni, a Seikok között nagyon sok ilyet lehet találni, esetleg beleférhet a keretbe egy kinetic is, vagy egy solar., különösen, ha külföldről rendeled.

    Az Orientet azért ajánlgatja mindenki, mert "igazi" óragyártó, vannak saját szerkezetei, jó minőség, nagy a választék és ebben az árketegóriában senki nem kínál annyi zafíros verziót, mint ők. Ez sem egy rossz darab, sztem.

    Ha már extravagáns és "divatóra", akkor részemről Skagen. Ezek is Miyota kvarccal vannak, de a kidolgozásuk, strapabírásuk alapján jobbak, mint a legtöbb hasonló divatóra. Ráadásul elég egyedi designnal készülnek.

    Olcsóbb svájciak közül a Wengernek vannak érdekes darabjai. Sok köztük a kvarc, Ronda szerkezettel.

    Bőr vs fém: a bőr elegánsabb, könnyebb, melegebb, mint a fém. Általában 2-3 évet kibírnak (vannak kivételek oda-vissza), de utána büdösödnek, cserélni kell őket.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák