Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • qnadam

    veterán

    válasz kovaccss #101508 üzenetére

    Nem jó az a hozzáállás a Telekom részéről, hogy a kis falvakban, külterületeken, városok külső részein kezdik a koax előtti sima kábelek optikára cserélését. Pont hogy a legnagyobb városok közepén kéne kezdeniük a koax lecserélését, a város széle felé haladva, és így végig a kisebb városok, majd falvak felé haladva. A lakosság nagy része városokban él. Bezzeg Bp-en és a pest megyei városok egy részében már meg tudták csinálni az optikára cserélést. Érdekes, nem?

    a réz telefondraut komoly technológiai akadály, a koax nem.
    az emberek legnagyobb részét magasról nem érdekli a feltöltési sebesség, de a 200 és 1000 mbps közötti különbség sem. átlagember valami olcsó laptopot ésvagy telefont használ wifin, ami jó esetben ac, de inkább n 2,4 gigán, azon meg jó ha a 60-70 mbps megvan, de inkább annyi se, és az átlag böngészés-yt-fb élvezetére bőven elég, egyszerűen nem érezhető a különbség. nézd meg egy torrentoldalon, hányan töltik az sd és hányan a hd verziókat. egy négygigás 720p film 100 megabiten is leesik 6 perc alatt...
    amíg ed3-mal bőven ki lehet szolgálni az átlagosnál nagyobb igényeket is, addig minek öntsék bele a pénzt raklapszám az egész infrastruktúra és az ügyféleszközök cseréjébe? a fórumokon hangos kisebbségből az életben nem jön vissza az ára, de a upc székház előtt sem tört ki spontán lázadás, hogy azonnal cseréljék a koaxot üvegre. arról nem beszélve, hogy pont vidéken kerül töredék pénzbe légkábeleket végighúzni az oszlopokon, ahol egyébként is a rézvezeték a szűk keresztmetszet, amivel már nemigen tudnak előrelépni.

    istálló? gazemberség? hupákolás?

Új hozzászólás Aktív témák