Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Beniii06

    őstag

    válasz DJ. Ru$y #102280 üzenetére

    Most mondanám, hogy kipróbálnám(ha egyszer elkészül az optika itt), de nincs itthon 10 Gb lan kártyám + SFP bővító, így elég költséges lenne, nem mellesleg a +3k havidíjról(ezt persze 15 napon belül mondanám is vissza, majd megrendelném a Net L csomagot okosan) + csak a load balancingot tudnám tesztelni, ami leirányban dobna valamit, de nagy a gyanúm, hogy kevés szerver tudná kiszolgálni(max linux letöltése P2P-el, hamár így felhozódott ;] ), de ezen kívül más értelmét nem látom és még számításban sincs, hogy a NAS-ok többsége csak gigabitet tud, így max az TCP overheadet lehet kiiktatni vele és ~940 Mbps helyett ~1000 körülit mérni ténylegesen, nem sokat nyer rajta az ember. Persze akinek megvannak hozzá az eszközei 10Gb LAN kártya + SFP+ modul az kipróbálhatná 15 napon belül visszamondható úgyis telefon/netes rendelés esetében.

    Egy olyan routerrel, amin lehet a LAN1-et másodlagos WAN-ként használni
    A port az csinál, amit programozok neki, ha akarom 9 port WAN és 1 LAN ha úgy tetszik.

    A dupla NAT-ot szintén DMZ-vel oldanám meg, ahogy jelenleg is működik a hálózatom, így minden elméleti probléma elhárítva, csak legyen kész az FTTH. :U

    Szerk.: Azt el is felejtettem, hogy külföldi irányban biztosan nem érhető el 2 Gb le irányban, főleg USA és keleti irányban így nem sok eszköz tudja kihasználni jelenleg(értem a NAS-on kívül konzolokat, sok esetben HDD-s PC-ket stb.), de mindenképp kipróbálnám már csak a móka kedvéért is.

    (#102287) gombilaci1

    Van kábeles, fizikai összeköttetés a két mesh között?
    Nem tudom mennyire jó ötlet IPTV-t wifin átküldeni, ha nem zavar az akadozás, illetve PC-n a ping megduplázódása, ugrálása, akkor működhet.

    kb. mekkora sebesség menne át a lenti pc-hez a fenti pc-től szerintetek ?
    Mivel Wifi-ről van szó, ezt majd csak te magad fogod tudni lemérni, alapból feleződik a sebesség ha nincs összekábelezve a két AP az biztos. Utána tudsz olvasni "wds bridge" néven, lelövöm a poént, nem túl stabil megbízható dologról van szó.

    Szerintem így max. a 2 kábel helyett 1-et tudnál megspórolni, ha a mesh kezeli, átengedi az IPTV-ket egyáltalán és lehet vlan switchek is kellenének.

    [ Szerkesztve ]

    "Got any other secret weapons?"

Új hozzászólás Aktív témák