Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gulupeti

    senior tag

    Szeretném megosztani veletek a történetemet, ami a napokban történt velem, ezzel a csodálatos szolgáltatóval kapcsolatban.

    2017. októbere óta "Otthoni Internet 100" vezetékes internetszolgáltatást használtam, dupla rézpár kiépítéssel (+ vezetékes telefon, szuper családi HD 2 db beltérivel), mely szolgáltatást nagy megelégedéssel használtam, nem volt vele semmiféle gondom. A sebessége ilyen 75/25 mbit körül volt.

    Most októberben ugye lejárt a hűségidő, ez a korábbi internetcsomag már nem elérhető, csak a "NET S Plusz" fantázianevű. Mivel a vezetékes telefonra már egyáltalán nem volt szükségünk, illetve az egyik beltérire sem, így ezeket visszamondtam. IPTV alap csomag maradt, 1 db beltéri egységgel.
    Több soron érdeklődtem tőlük, hogy de ugye az Internet sebessége nem volt változni? Ezt többször meg is erősítették, azt mondták, hogy ezzel az új csomaggal olyan sebességgel megy a net, amennyit a hálózat elbír.
    Történt aztán, hogy október 15-én átváltották a csomagot, rámértem a sebességre, nagy meglepetésemre 40/12 mbit lett, az azt megelőző 70-75/25 mbitből. Bekukkantottam a ZTE H368N menüjébe, ahol látom ám, hogy az egyik vonalat ki is kapcsolták...
    Persze hívtam őket több soron, azt mondták, hogy ezt nem lehet visszakapcsolni. Ahhoz képest, hogy nem fog változni a net sebessége...

    A történet kiegészítése még annyi, ami miatt főleg eldurran az agyam, hogy néhány házzal fentebb lakik unokabátyám, akinek szintén "Otthoni Internet 100" csomagja volt, az internetszolgáltatást egyazon távközlési oszlopról kapjuk, ő is váltott erre a "NET S PLUSZ" csomagra kb. 2 hete, nála viszont megmaradt a 2 vonal, az internet sebessége pedig 75/15 mbit. Nem igazán értem, hogy mi ez a hátrányos megkülönböztetés.

    Nem tudom figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy mivel lemondtam a vezetékes telefont, valamint a "Szuper Családi HD csomag + 2 beltéri egységet" módosítottam "Alap csomag + 1 beltéri egységre",úgy voltak vele, hogy ehhez a tv-hez elég lesz ennyi internet is, így kikapcsolták az egyik vonalat. Kolléganőjük elmondása szerint, akivel beszéltem, szerinte ilyen nincs, de én úgy gondolom, hogy nagyon furcsa egybeesés ez.

    Így az új csomagban 19 Ft-tal kevesebbet fizetek a netért, viszont a sebesség csak a fele.

    Hétfőn írtam nekik panaszlevelet, mert úgy érzem, hogy több soron is át lettem verve. Ha annak sem lesz eredménye, akkor pedig a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz fogok fordulni.

    Mindenről van képernyőmentésem, hogy mi volt előtte-utána, bár nem tudom, hogy ezek számítanak-e valamit. Felháborító amit művelnek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák