Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sziszi-fuszi

    senior tag

    válasz Winne #121347 üzenetére

    A 300-as és gigás csomag között (általában) van kb. 400 Ft különbség a 2 gigabitesnél pedig detto. Ebből gondolom, hogy lehet gyorsabb lesz. Egyszerűen nem éri meg. Nem az a cél egy ilyen sebességű netnél, hogy kihajtsa az ember, hanem az, hogy amit szeretnél az villámgyorsan ott van. S ez igaz nem csak a torrentre, hanem minden másra is! Weblapra, játékra, jó minőségű előfizetéses mozira stb. Az árkülönbség itt is elhanyagolható! Éves szinten néhány ezer forint.
    A nappaliba azért nem tennék semmi ilyesmit, mert sok a madzag, az pedig csunya! Ha építesz, és falba kerül, akkor legyen olyan helyen, ahol nem látszik, nem zavar. Ha netalán bekerül a háztartásba egy NAS akkor az ne a nappaliban zörögjön, hanem ott ahol a legkevésbé zavar. Arról nem beszélve, hogy pihenésnél kifejezetten irritáló lehet, hogy valami villog mint egy rossz karácsonyfa. Márpedig minden ilyen jellegű eszközön villog valami kontroll fény. Arról nem beszélve, hogy kezelni sokkal egyszerűbb, mert nem zavar vele senkit az ember aki mondjuk a nappaliban pihenne, vagy mást csinálna.
    Ami pedig a csöveket illeti, csak azt mondtam, hogy olyan méretű csövezést csináljatok, amibe belefér legalább egy koax is a jelenlegi kábelek mellé, mert akkor tuti nem lehet lukra futni egy esetleges fejlesztés szükségessége esetén. Gyakori gond, (tapasztalat) hogy az emberek rosszul mérik fel, hogy mire is lehet szükség néhány hónap vagy év múlva. Hiszen a használattal jön meg az étvágy. (Pl.: Okos otthon. Tudom most mondhatja mindenki, hogy Wi-Fi, én és még sokan a szakmában, azt mondjuk ahova lehetséges kábel. Lehetőleg sok tartalékkal, hogy ne legyen probléma. Egy ilyen beruházás esetén nem a kábel a drága dolog, és nem is az a cső, amiben vezetni lehet. Sok bosszúságtól megkímélheti magát az ember. Nem tudhatod, hogy néhány év múlva cserélnéd-e a cat6-os rendszert optikára (Ugye most cat8-nál járunk).
    A másik csövezés pedig ami a házba vagy lakásba bejövő vezeték(ek)et illeti. Azt is érdemes előre beépíteni. Legalább nem lesz fúrás, faragás. S előre megtervezheted a belépési pontot és a központ helyét. Akár gipszkartonból készült "polcok"-kal ahol jó a szellőzés. Ha lakóház, akkor pedig még azért javasoltam a garázst, mert ott általában nincs és nem is lesz túl meleg, de az eszközök védett, száraz helyen vannak, ellentétben a padlással ami ugyan száraz, de nyáron túl meleg.

    Szerk:
    Amiről eddig nem írtam: Természetesen mindenhol gondoskodni kell a szükséges 230V-os feszültség eléréséről is.

    [ Szerkesztve ]

    Mi alá kell írás?

Új hozzászólás Aktív témák