Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fernet

    senior tag

    Sziasztok!

    Hétfőn jönnek hozzánk bekötni az optikát (2000/1000), eddig VDSL volt. Ez egy panel lakás, a lépcsőházban húzták végig a kábelt, onnan fog bejönni a lakásba.

    Mik a tapasztalatok, szépen dolgoznak a szerelők, vagy érdemesebb házilag átfúrni a falakat? Kell ugye a bejáratnál egy lyuk és egy másik az előszobából a nappaliba. (Nem szeretem, ha látszanak a kábelek, mindenképp kábelcsatornát akarok feltenni)

    Más:

    Lecserélik a régi STB-kat is (2db) új smartboxokra. Jelenleg ugye a HGW-ből megy két UTP a két STB-hoz. Gondolom ez lesz a helyzet az ONT-nál is. Viszont (és most itt egy kicsit gányolós rész következik) a két szoba között falban vezetett UTP kábelnél a nyolc érből az egyikben szakadás van útközben, annó nem is működött a STB, csak úgy, ha azt az eret felcseréltem egy nem használttal, tehát nem a szabványos kiosztás van jelenleg. Arról lehet tudni valamit, hogy az androidos smartbox a kábel összes vezetékét használja-e vagy működhet ezzel a gányolt módszerrel? (sajna nem csőben megy az UTP, nem tudom áthúzni, újat kihúzni meg elég melós lenne, persze ha nincs más lehetőség akkor ez lesz)

Új hozzászólás Aktív témák