Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr Dini

    addikt

    LOGOUT blog

    Üdv!

    2 gigabites netem van otthon és az esetek többségében ezt hozza is a speedtest eredmény. Ugyanakkor van egy dedikált szerverem Finnországban, amiről előszeretettel szoktam nagyobb fájlokat mozgatni és azt vettem észre, hogy este 6 és hajnali 2 között siralmas a kapcsolat a szerverrel. Alig éri el a 20 Mbit/s-t... Más internet előfizetéssel tökéletesen megy, így a telekomra gyanakodtam. Ahogy néztem, a telia hálózatán megy keresztül a forgalom Finnországba. Sokáig egy rossz útvonalat választott a telekom és nagyon nagy volt a packet loss. Ezt nagy nehezen sikerült a tudomásukra adni és megoldották, hogy másfele menjen, de szintén telián. Sajnos az esti órákban még mindig használhatatlanul lassú a dolog.

    El tudom képzelni, hogy mivel Tier 1 szolgáltató, drága, ezért a Telekom nem fizet nagy sávszélért, amit így elszaturálnak.

    De a 20 Mbit/s-t ironikusnak tartom egy 2 gigabites csomagban. Tudok valamit tenni, hogy változás legyen? Sajnos reklamálni nem tudok, mert a speedtest hazai szerverekkel nyilván hozza a sebességet...

    Napközben tökéletes.

    [ Szerkesztve ]

    Eleinte angol billentzuyetet akartam. De aztán megismerkedtem a nagy 'Ő'-vel!

Új hozzászólás Aktív témák