Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • snyper990

    őstag

    válasz Lacielvtárs #130960 üzenetére

    Biztosan HGW-d van (koaxon jön a szolgáltatás)? Csak mert tudtommal IPTV mellett a HGW-t nem lehet bridge módba tenni, így nekem furcsa, hogy a routered osztja az IP címeket. Biztosan nem NAT-olsz duplán (nincs a HGW-n is bekapcsolva a DHCP)? Mert annak nem sok értelme van, szerintem nyugodtan ráhagyhatod a HGW-re a címosztást, az első routert meg állítsd át access point módra.
    Igen, a LAN beállítások menüpont nem meglepő módon a LAN beállításait tartalmazza. :D Ha wifin szeretnél csatlakozni az androidos boxokkal, akkor érdemesebb a vezeték nélküli beállításokban körülnézni, azon belül is az IGMP snooping kell neked. A siker nem garantált azzal sem (de ha megy is, negatív hatással lehet a wifi hálózatod teljesítményére). Ha mindenképp wifin akarsz tévézni, a Telekom-féle wifi mesh az eddigi tapasztalatok alapján a legbiztosabb megoldás. (Én inkább megoldanám a kábelezést.)
    Ha pedig megfelelően vannak konfigurálva a boxok és a hálózat, akkor látnia kell a boxoknak is a NAS-t. (Ebben nincs tapasztalatom, nálam egy AC58U v3 van az ONT mögött access pointként, arra van kötve egy HDD, ami UPNP-n keresztül elérhető a hálózaton belül minden gond nélkül, az androidos boxon Kodi és VLC is látja.)

Új hozzászólás Aktív témák