Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Boond

    addikt

    válasz .:ZS:. #131104 üzenetére

    "Szinte kizártnak tartom, hogy néhány a hálózatokhoz valóban értő szakemberen kívül bárki is neki állna QoS-t konfigurálni."

    Lehet, hogy mindenki ért hozzá, dehogy torrenten is pár kattintás (kliensben), úgy ruterben sem sokkal bonyolultabb, ha jól emlékszem. Akinek meg már ekkora nete van, az valószínűsítem, hogy ennyit tudhat - vagy lehet olyan ismerőse, esetleg utána kérdez... (ha meg kisebb nete, van akkor meg pláne van létjogosultsága ilyesminek, ha sokan használják.)

    Szerintem a víz-es pl azért nem jó, mert ha te azon dolgozol - "meeting", vagy bármi egyéb, akkor a feltételeket is megteremted. Úgy ahogy, lesz egy helység, iroda, dolgozó szoba, úgy a netet is beállítod, azt meg ne mond már nekem, hogy nem elég nekik pl 500 mbit. Amikor sok helyen ennek a töredéke van/volt elérhető, és mégis ment minden. Nem kell feltétlenül mindig állítgatni. De ez csak egy pl volt, lehet akár 800 is vagy bármi más.

    "mert senki nem akar majd azzal foglalkozni, hogy hány "mega/giga/tera/akarmi". Működjön és legyen mindig elég. "
    Ez elég scifi-nek hangzik... már csak azért is, mert mindenhol más a hálózat. És sosem lesz mindenhol ugyan olyan - világszinten, sem régiós szinten. Másfelől, van ilyen csomag már, a telekomnál - ami az egységesítés következménye - "a minden más kategória" - ahol lehet nekem 15/2-es neted ha annyit bír a hálózat mégis annyiba fog kerülni mint a 150-es optika - ez gyakorlatban így van. Ettől még ugyan úgy léteznek csomagok.
    És nem csak egy technológiára.

    A vizes pl azért nem jó, mert míg víz, áram stb egy szolgáltatótól elérhető, addig internet, tv, telefon többtől.
    Ráadásul eltérő opciókkal. És bármennyire is úgy tűnik, van akinek nincs, vagy nincs igénye ilyesmire, vagy csak korlátozottan használja.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák