Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • snyper990

    őstag

    válasz Gallmix #146274 üzenetére

    Szerintem meg az a fura, ha valaki a tévézés alatt még mindig csak a lineáris tévézést érti. Pedig ha nincs kábelnet is a koaxon a tévéadás mellett, akkor a koax bizony azon kívül mást nem tud.
    De ha van is net, akkor is drágább és érzékenyebb technológia a koax (ilyen felhasználásra), mint az optika, így szerintem jogosan érezhető elavultnak. Előbbiből a fizikai lehetőségei határán próbálnak még kifacsarni egy kis teljesítményt, utóbbiban még rengeteg tartalék van.

    Az, hogy a magyar tévészolgáltatók nem sokat adnak egyelőre az IPTV-n elérhető adás minőségére, szerintem egy külön történet. Tudna sokkal szebb lenni jobb kódolással (lásd streaming szolgáltatók) akár ugyanakkora sávszélességen is, ahogy koaxon is lehet lejjebb venni a minőségen (khmm, Digi). Ez a része nem technológiafüggő.

    Előnyként szokták még emlegetni, hogy koaxnál nem kell set top box. Ugyanúgy IPTV-n is el lehetne hagyni a set top boxokat, valószínűleg előbb-utóbb az is meg fog történni, és akkor már CI kártya sem fog kelleni. Bár ez attól is függ, hogy ki lobbizik ügyesebben, de szerintem a tartalmak jogtulajdonosainak mindig több pénze lesz, mint a szolgáltatóknak.

    #146296 Apa+Fia: Nem is lesz, ha a Telekomon múlik. Nem fog a szolgáltató több pénzt kiadni egy olyan funkcióért, amit a legtöbb újabb TV alapból tud. A Netflix sem hiszem, hogy változtatna az ezzel kapcsolatos álláspontján, mivel nem sok új előfizetőt nyerne vele szerintem. Aki elő akart fizetni, már megtette, és nem a set top box segítségével veszi igénybe a szolgáltatást.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák