Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vottokar

    senior tag

    válasz kis20i #150706 üzenetére

    Csak az a baj, hogy a biztosító a fene tudja, hogy mit is fog fizetni. Ha valakinek van egy "jó" biztosítása, akkor lehet, hogy kb. kijöhet az ember nullszaldósan. (Bár nálunk a megbízott kárbecslő, javító cég, semmilyen számlát nem vitt el, úgyhogy van cca. 4 éves eszköz meg fél éves eszköz is, ami gallyra ment. Leadták a szakvéleményüket a biztosítónknak, repesve várom, hogy mit is fognak téríteni. De azért közben nekiálltam a hiánypótlásnak, mert ami "létszükséglet", azt úgyis pótoljuk, a többit meg meglátjuk.
    Na meg kíváncsi, vagyok, ha az emberfia évente cca. ötször lejelentene egy millás nagyságrendű kárt, mikor bontana szerződést a biztosító, vagy csak megemelné úgy a biztosítási összeget, hogy nincs ember aki kifizeti.

    Tudom, hogy a villámvédelem nem lehet százszázalékos. (Voltam eonos előadáson túlfesz és villámvédelemből) De amíg a hálózati betáplálás kiépítésénél megtettem kb. mindent, amit lehet T1-T2-T3 fokozatú védelem beépítése. EPH és földelés kiépítése, addig sajnos az informatikai rendszert kihagytam. :( Két utcával feljebb laktam már vagy 10 évet, de ott ugyanezen a t-s rendszeren ennyi idő alatt nem volt semmi gondom. Itt nem lakunk fél éve és....
    Ezért "kapkodom" most, hogy legalább a várható veszélyt csökkentsem. Biztos vagyok benne, hogy van a T-nél (vagy más informatikai cégnél) olyan profi szakember, aki cca. fél perc alatt profin tudna válaszolni a kérdésemre. Csak ugye odáig kellene eljutni.
    Az nem megoldás, hogy a másodikon az erkélyen tekerjem szét a koaxot, ahányszor beborul, meg nem vagyunk itthon.

    "Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"

Új hozzászólás Aktív témák