Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dchard

    veterán

    válasz wmati #26299 üzenetére

    Ismerősöm hívott hogy szedik ki a csomagokat analógból meg amúgy is évek óta nem újítottak és sokat fizetnek, szóval digitális kábel lesz az analóg helyett, és visszirányba leszűrtem a hálózatot a DOCSIS miatt. Csak azért kérdeztem mert pl. UPC-nél elérhető a VoD DVB-C-n és ott nyilván kell valami visszirány hogy a kérés elmenjen, de akkor T-nél nincs ilyen. Nem mintha fizetnének a VoD-ért :)

    Eleve el van ott rontva valami mert az oszlopról lejövő kábel végén a modem -8-as szintet mér és 54dBmv az adászint egy US csatornával. A váltás után 8/4-ük lesz ami jó eséllyel szarul fog menni így, mert nem marad elég power budget. MIndegy szólok neki hogy mondja meg a szerelőnek: valahogy csináljon még 8dB-t lefelé, de mivel utca végén vannak erre kevés esélyt látok... Nyilván nem fognak 10-20ezerért visszirányt is toló erősítőt venni, de ha a 8-as osztóból át tudják őket rakni 3-asra már beljebb vgayunk.

    Ja igen azt nem írtam le, hogy bármit csinálok mivel egy elosztás minimum van a rendszerben ezért jelenleg -11-es jelszintnél többet lehetetlenség csinálni, vagy az oszlopon kell bűvészkedni vagy erősítő. Bár szerintem a visszirány gázabb lesz mint az előre...

    Dchard

    [ Szerkesztve ]

    A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Új hozzászólás Aktív témák